09.02.2022

В приемната на народния представител от ГЕРБ Кирил Ананиев - какво вълнува хората от община Радомир

"Високите цени на храните, ценовият шок при горивата и сметките за ток се дължат на отсъствието на мерки за облекчаване на бизнеса, който при липса на друга възможност прехвърли тежестта върху крайните цени на стоките и услугите и оттам върху населението". Това заяви народният представител от ГЕРБ - СДС Кирил Ананиев по време на приемния му ден в Община Радомир. Той беше провокиран от притеснението на местните жители, които са обезпокоени от тежката ситуация в страната.

Ананиев посочи, че този дебат ще продължи и през тази седмица в Народното събрание.

"В четвъртък ще се гледа бюджетът на първо гласуване в пленарна зала. ГЕРБ няма да го подкрепи, защото той е проинфлационен, с голям дефицит и дълг, който се предвижда за тази година. Всичко това ще ни отдалечи от датата, която сме предвидили за ставане на равноправен член на еврозоната през януари 2024 г.", коментира Ананиев.

Жители на Радомир, които развиват бизнес на местно ниво, също потърсиха за съдействие бившия финансов министър да помогне на местните фирми да имат възможността да участват в разработването на проекти по различни програми, финансирани от ЕС.

"Със своя опит, който имам натрупан през годините, се ангажирам да помогна за реализирането на проекти и тяхното практическо използване в бизнеса, което ще доведе до разкриването на нови работни места и подобряване стандарта на живот в общината", сподели Кирил Ананиев,който беше впечатлен,че местни продукти с лечебна цел се предлагат и се харесват не само в страната ни, но и в чужбина. В рамките на срещата се включиха областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник Емил Костадинов и председателят на Общинския съвет в Радомир Светослав Кирилов.

< Назад