02.11.2010

В Ябланица учредиха Жени ГЕРБ

На 29 октомври в Ябланица бе учредена общинска структура на Жени ГЕРБ. Тя е четвъртата в Ловешка област след организациите в Ловеч, Априлци и Троян. В нея членуват вече 17 дами от общината, като интересът към работата е огромен.

     На учредителното събрание бе избрано ръководство. Общински председател стана детската учителка Снежана Стайкова. В работата най-близо до нея ще бъдат още Милена Томова, директор на местното Бюро по труда и Миглена Иванова, също детски учител.

     На учредителното събрание присъства общинският лидер на ПП ГЕРБ в Ябланица Иван Иванов, както и областният председател на Жени ГЕРБ Калинка Мончева. В Ябланица като представители на областното ръководство бяха още Ценка Лазарова, областен председател на ГЕРБ Предприемачи, Христофор Ачков – областен на Старейшини ГЕРБ и Ирина Митева, член на Жени ГЕРБ в Ловеч.

     Най-сериозните проблеми в общината са изключително голямата безработица, предимно сред ниско образованото ромско население, което пък има висока раждаемост и продължава да създава поколение от необразовани и неграмотни деца.

     Целите на общинската структура в Ябланица са да допринесат за общите цели на Жени ГЕРБ и да подчинят своята работа за постигане на основните принципи на партията. Сред приоритетите в работата им ще бъде развиване на благотворителност и повишаване информираността на на различните общности за справяне с проблемите им.

 

 

< Назад