26.04.2016

Варненският представител в НИС на Жeни-ГЕРБ Даниела Димова: С новото ръководство добихме още по-добър облик

Откакто новото ръководство на Жени-ГЕРБ във Варна пое всичко в свои ръце, организацията придоби съвсем нов облик. В рамките на година бяха проведени четири академии. Това обяви по време на среща с граждани варненският представител в НИС на Жени-ГЕРБ Даниела Димова.

В качеството си на председател на ПК „Култура и духовно развитие” общинският съветник от ПП ГЕРБ-Варна Даниела Димова обяви пред граждани от район „Младост”, че предстои да бъде ремонтиран филиала на Драматичен театър „Стоян Бъчваров”. „След ремонта сградата ще добие европейски вид”, изтъкна тя. На срещата присъстваха също общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ д-р Лидия Маринова - председател на ПК „Социални дейности и жилищна политика” към ОбС и Станислав Иванов, председател на постоянната комисия „Финанси и бюджет”.

Даниела Димова заяви още, че е заложено да бъдат построени няколко нови сгради за културна дейност във Варна.

„Учреден бе фонд култура – в него се вляха всички варненски фестивали и културни проекти. За три години, откакто е създаден, фондът поддържа постоянно финансово равнище”, коментира Димова. И добави, че и през 2016 г. варненци и гостите на града ще имат възможност да посетят четирите традиционни за града събития, които организира общината – „Варненско лято”, фолкорния фест, Майски хоров конкурс, и майсторските класове. „Всички останали фестивали кандидатстват на конкурсно начало”, уточни тя.

По време на срещата в  район „Младост” хора с увреждания поставиха въпроса за възможността да се дофинансира закупуването на билети за посещаване на културни събития. Даниела Димова коментира, че в продължение на няколко месеца ТМПЦ-Варна е работил на по-ниски стандарти от много опери и театри в страната. „Благодарение на народните представители от ГЕРБ преди седмица влезе в сила допълнение на Министерски съвет за  изравнение на ставките”, разясни председателят на Комисията по култура и духовно развитие в общината. Хората, които присъстваха на срещата, изразиха задоволството си от факта, че Варненската опера все по-широко се рекламира като туристически продукт пред гостите на морската столица.

 

< Назад