07.03.2017

С посланията си трябва да заглушим лъжите, фантасмагористичните обещания и наглите клевети на една овълчила се за власт партия

С посланията си да заглушим лъжите, фалшивата информация, фантасмагористичните обещания и наглите клевети на една овълчила се за власт партия. Тръгваме към нашата 11 победа със самочувствие от вече постигнатото от нас. Така започна словото си по време на предизборното мероприятие в Ловеч водачът на листата на ГЕРБ за областта Николай Нанков. „Тук има повече от 500 човека. Вие не сте просто членове, симпатизанти и приятели на ГЕРБ, вие сте нашите посланици, които ще предадат на приятели, колеги и близки всичко, което чуете и чувствате в сърцето си – посланията на ГЕРБ.

„Нашите правителства има какво да покажат като променено, като реформирано, като подобрено – нагледно. Някой спомня ли си нещо добро направено и останало от Луканов?  А от Виденов?  А от Станишев? Или може би от Орешарски?, обърна се водачът на листата към хората.

По думите му, при първото правителство на БСП промяната беше светлинна -  направиха от държавата дискотека – ту има ток, ту няма. При второто - промениха собствеността на едни държавни пари и ги раздадоха в куфарчета.  При третото им правителство промениха банките, всеки ден променяха лихвата и курса на долара, промениха и заплатите – станаха цели 3 долара. При четвъртото промениха съдържанието на държавния резерв – изчезна просто, промениха и ландшафта около Белене – изкопаха гьол за 2 милиарда лева, промениха собствеността и на Пловдивския панаир. И още една промяна имаше – първото уволнение за съмнение в корупция на другарката Корнелия Нинова. При последното управление на БСП, акцентира Николай Нанков, първо промениха шефа на ДАНС и с гласа на Корнелия Нинова, промениха транспорта на депутатите – качиха ги в бял автобус. Промениха и Народното събрание – оградиха го, промениха и една банка - от четвъртата по големина във фалирала“, заяви Нанков.

„Ние, мислещите хора, знаем, че всяко тяхно управление е пагубно. Знаем какво представлява властта в ръцете на БСП и техните коалиционни партньори и съм убеден, че след 26 март с наши общи усилия няма да допуснем това“, допълни още водачът на листата в Ловеч.

„Обвиняват ГЕРБ във всички земни беди и злини, сполетели ни през последните 25 години. И това, защото ГЕРБ работи, доказва се и реално променя страната. На годишна база увеличаваме БВП, във всяка година от нашите мандати. ГЕРБ работи и постигна реално увеличаване на доходите – минималната работна заплата от 2009 г. досега се е увеличи почти два пъти, от 240 на 460 лв. Те искат промяна на това. ГЕРБ създава и реновира инфраструктура с темпове, неприсъщи за времето от 1989 г. Те искат промяна на това. ГЕРБ санира, ГЕРБ дава облекчения за бизнеса… Те искат промяна и на това. Е защо трябва с лека ръка, слушайки истеричните им крясъци, откровените лъжи и манипулации да се превърнем в част от ново деструктивно управление на страната, коментира още Нанков.

„Нека с нашия глас, с гласовете на нашите познати и приятели, на нашите близки и колеги да сложим край на политиканстването, на фалшивите и заблуждаващи информации, достигащи до всеки от нас, край на непрестанните опити да се руши всичко, постигнато с потта и усилията на българския народ“, призова Нанков. Той обрисува какво ни  предлагат от левия сектор – „одържавяване“ на частен сектор, държавна намеса и в икономиката, и в бизнеса, в банковия сектор.

„Сега ще създават фонд от 500 млн.лв за малкия и среден бизнес. А спомняте ли си за фонда на Орешарски за инвестиции. И той беше 500 000 000 лева. И бе похарчен без никакви видими резултати. Ние предлагаме истински, реални политики, фокусирани върху образование, върху доходи, сигурност и стабилен растеж в нашата страна“, заяви Нанков.

 

 

< Назад