13.02.2024

Съветниците от ГЕРБ - Кочериново: Като мнозинство в ОбС ще бъдем коректив и ще следим кметският екип да работи в полза на хората

Седем от общо 11 общински съветници в ОбС - Кочериново са от ГЕРБ. Имаме пълно мнозинство и сме незаобиколим фактор при вземането на важни решения. Познаваме добре работата и проблемите в общината. Няма да създаваме изкуствени спънки и да пречим, но ще следим стриктно как се харчат обществените средства, за какво отиват парите от данъците на хората и как се харчи изтегленият от новия кмет безлихвен заем, също и как се изпълняват обществените поръчки. Това заявиха съветниците от ГЕРБ - Кочериново по време на среща с областния координатор Даниел Данчев, народния представител Христо Терзийски и бившия кмет Иван Минков.

Данчев благодари на общинското ръководство на ГЕРБ - Кочериново и на 7-ината съветници в местния парламент за добрата работа досега и за постигнатите изборни резултати. Областният координатор изказа специални благодарности на вече бившия кмет Иван Минков и посочи, че Минков има пълна подкрепа на ръководството на ГЕРБ на местно и на национално ниво.

“Вие сте актива. Вие сте голяма сила в Общината”, с тези думи се обърна към групата общински съветници Минков. “Заедно с екипа ми оставихме Общината в сравнително добро финансово състояние, въпреки твърденията на новото общинско ръководство. Не могат да се оправдават с нас, защото не оставихме тежко наследство, а и едва ли има община в България, която да няма никакви задължения”, подчерта Иван Минков.

Съветниците от своя страна споделиха, че проекто-бюджетът на Община Кочериново не е бил качен публично в законоустановения срок, за да се запознаят с него гражданите и общинските съветници. Качена на сайта на Общината е била само поканата. “Не ни беше изпратен в законоустановения срок, нямахме възможност да се запознаем с детайлите в него, а го внесоха за разглеждане и гласуване. Нарушиха процедурните правила. Това е недопустимо. Затова и не го подкрепихме”, обясни групата съветници от ГЕРБ. Те посочиха още, че по закон трябва да се излъчват онлайн заседанията на Общинския съвет и след това да бъдат качени на сайта на Общината. “На този етап това също не се прави”, подчертаха те.

Народният представител Христо Терзийски припомни, че през последните 3 години общините и страната бяха постоянно в избори, което затрудни значително работата на местната власт, както и на институциите на национално ниво. Терзийски бе категоричен, че в негово лице съветниците и ръководството на ГЕРБ - Кочериново срещат подкрепа и могат да разчитат на съдействие, където е по силите му.

< Назад