26.08.2017

Андрей Новаков, Пламен Нунев и Димитър Славов направиха преглед на няколко значими обекта в град Бяла

Евродепутатът Андрей Новаков, народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и кметът на Община Бяла Димитър Славов направиха този следобед преглед на важни инфраструктурни обекти, сред които и такива открити наскоро и с голямо обществено значение.

 

Сред тях бяха строежът на новия храм „Свети Пантелеймон“, мостът на Колю Фичето над река Янтра, новоизградените площадки за спорт и стрийт фитнес на открито, „Арена Бяла“, градския басейн до спортния комплекс.

 

Сериозни са проблемите с настилката на моста на Колю Фичето, като има пукнатини между камъните, но основите на 150-годишното съоръжение са здрави, подчерта кметът Димитър Славов. Той заяви, че поради ремонт на съвременния мост преди около 8 години движението на автомобили е било насочено през старото съоръжение, което го е амортизирало още повече.

 

Кметът припомни на г-н Новаков и на г-н Нунев за обявената преди година дарителска кампания за реставрацията на моста, като досега са събрани около 8000 лева.

 

Понастоящем Община Бяла е изготвила задание, в което е включен ремонт на моста и изграждането на паркинг, информационен център, обръщало за автобуси. То било изпратено за съгласуване в Националния институт за паметниците на културата преди близо месец. При одобрение ще бъде подготвен проект, с който ще се потърси европейско финансиране, посочи Д. Славов в отговор на питане от евродепутата.

 

Г-н Новаков, Пламен Нунев и кметът на Община Бяла Димитър Славов направиха преглед на строежа на новия храм „Свети Пантелеймон“ находящ се в кв. „Гара Бяла“. В момента е завършен грубият строеж на църквата, като са поставени куполите.

 

Идеята за построяването на нов храм в кв. „Гара Бяла“ възниква още в началото на 90-те години на ХХ век, но поради разни проблеми досега не е била реализирана. През настоящата година, със съдействието на кмета на Община Бяла Димитър Славов бе съставен инициативен комитет, който да реализира начинанието. С решение на Общинския съвет бе отстъпено право на строеж. Русенският митрополит Наум лично положи основния камък в началото на градежа през миналата година.

 

Особен обществен отзвук получава пълното преасфалтиране на основни улици в град Бяла и населени места от Общината - нещо, което не се е случвало от десетилетия, а хилядите местни жители и гости на региона го очакват с нетърпение, коментираха пред г-н Новаков народният представител и кметът.

 

По – късно тази вечер г-н Новаков и г-н Нунев присъстваха на забавна вечер – част от летните събития на новия градски басейн с водещ Димитър Туджаров – Шкумбата.

 

Басейнът за обществено ползване бе официално открит преди близо 2 месеца. Той е с размери 35х25 метра и средна дълбочина 1.48 метра. Изпълнител е „Аква пуулс“ ООД – Русе. Стойността на проекта е малко над 261 хил. лева с ДДС. Частично финансиране осигурява Министерството на труда и социалната политика чрез проект „Красива България“.

< Назад