08.08.2022

Бойко Борисов: Експериментът "Петков - Василев" донесе милиарди щети на страна

Доукрепването на срутището на пътя за Рилския манастир беше възложено още в началото на 2021 година и завършено за няколко месеца. Бяха изпълнени и всички необходими дейности по новото съоръжение, вкл. и т. нар. тунелна завеса, за да се гарантира безопасният достъп до най-големия манастир в България. Оставаше единствено да се положи износващият слой асфалт в участъка. За съжаление това не е свършено вече повече от една година и заради това обектът няма Акт 14, Акт 15 и Акт 16. Добре че поне е отворен за движение с временна организация. Това каза по време посещение в светата обител лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той уточни, че броят на катастрофите по пътищата се вдигнал значително по времето на Бойко Рашков, а година и половина пътищата не са пипнати, няма мантинели и пътните платна не се поддържат.
Борисов, подчерта още че „Булгаргаз“ е със стотици милиони загуби, защото са крали през посредници и през Чирен.
„Президентът Радев ме обиди много като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл. Ако иска може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме“, каза лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов изтъкна, че правителството на ГЕРБ е направило над 600-700 км нови газопроводa, а кабинетът на Кирил Петков за година и половина не можа да довърши 100 км, които са останали по гръцката връзка. „Направих България да притежава 80 км. от компресорните станции на целите Балкани. Тогава България стана с най-силно развитата газопреносна система. Ние, когато имахме възможност, се заехме с връзката с Гърция. Всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои, да си продължат за няколко месеца доставките. През това време да сключат дългосрочни договори, за да може бизнесът да знае цената“, каза още Борисов.
Той подчерта, че е слушал внимателно министър Пеканов, който е много подготвен човек и се оказва , че План за възстановяване няма, а експериментът "Петков - Василев" е донесъл милиарди щети на страна.
„След щетите, които нанесоха Продължаваме промяната на държавата, нашите симпатизанти не допускат, че може да се коалираме с тях“, добави лидерът на ПП ГЕРБ.
„Помня, когато издигнаха Лозан Панов за кандидат за президент, символ на правосъдието. След това отидоха и клечаха пред Президентството и подкрепиха Радев. Отровното трио отидоха двама от тях да протестират срещу третия, който стана министър“, каза още Борисов и добави, че тока при правителството на ГЕРБ е бил е бил 80 лв., а за утре цената му ще бъде с 60% по-висока.

 

< Назад