19.09.2014

Бойко Борисов: Гарантирам, че ще положим денонощно старание да извадим държавата от кризата

ГЕРБ печели в големите градове, където не могат да се купуват гласове. Ще видите резултатите какви ще бъдат в Хасковско – колко ще имат РБ, БСП и ДПС, преди всичко в ромските райони. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред няколко хиляди граждани на Хасково по време на централното предизборно събитие на партията в града. „Трябва пълна мобилизация, защото можем пак да сме първи и да ни управляват други. ГЕРБ иска пълна мобилизация на българския народ за работа. Без работа няма просперитет. От нас зависи, мога да гарантирам само, че ще положим денонощно старание да извадим държавата от кризата“, подчерта Борисов.  Той благодари на всички над 90 кметове на ГЕРБ, които са удържали на натиска.

Бойко Борисов изтъкна изключително тежкото състояние на държавата в момента и предупреди, че ако се повтори същото управление от последната една година, България ще е във фалит до месец февруари. По думите му, загубите от управлението на БСП, ДПС и „Атака“ са около 8-10 млрд. лева. „Четири години, в най-голямата световна икономическа криза, ние имахме най-стабилната финансова система. Можем да Ви обещаем само работа, ако можем така да се измъкнем от тежкото положение. Имаме най-добият екип, най-добрите специалисти, най-голямата подкрепа от Европа“, категоричен беше председателят на ГЕРБ.

Според Бойко Борисов БСП и ДПС имат план само да сменят „Атака“ с „Цензурата“ в безпринципната си коалиция.  Той подчерта, че са дезертирали, защото знаят, че държавата е в криза. „Дойдат ли БСП, банките падат. Най-много обичат парите на другите“, обясни Борисов.

Бойко Борисов припомни пред жителите на Хасково за инициативите в помощ на пострадалите от наводненията, които предприеха кандидат-депутатите от ГЕРБ. „Това не е популизъм, а реална помощ. Хората си я оцениха и си я разбраха. Това беше за добро. Ние винаги сме помагали. Хората помнят – тук има и от Бисер, а и от последното наводнение. Дадохме над 1 милион и в Перник“, посочи Борисов. Той припомни още, че по време на управленския мандат на ГЕРБ, държавата е помагала за инфраструктурата на град Хасково. „Сега магистрала Марица щеше да е готова, в срок, така както АМ “Тракия“ . Не само, че не е готова, а са я оскъпили с поне 35-40 милиона до тоя момент. Същото е и със „Струма“, всичко е така в последните година и няколко месеца управление на държавата“, подчерта Борисов.

Бойко Борисов заяви, че до края на годината няма да има пари за заплати в МВР, заради липса от 200 милиона. „Заради новия им закон, няма пари в сметките на МВР. Сложете Здравна каса, сложете всички министерства. Милиарди няма в държавата“, категоричен беше Борисов. Той заяви, че всички са искали да унищожат ГЕРБ с думи за изнесени милиарди в чували. „За година и четири месеца как пък не намериха тези пари някъде, защо една фирма не каза една лоша дума за нас“, попита Борисов.

Победата, която ще постигнем на 5 октомври, ще бъде девета за ГЕРБ, но тя ще бъде най-важната, защото всички ние сме свидетели какво се случи през последната една година и два месеца в управлението на БСП, ДПС и Атака – пълен провал, заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов пред гражданите на Хасково. По думите му провалът през последната година е много по-голям, отколкото може да се предполага. „Най-големият проблем за държавата е, че за 12 месеца изхарчиха 10 милиарда, но не успяха да се възползват от това, което Европа дава на България, а това е европейската солидарност за новия финансов програмен период. Правителството на Пламен Орешарски загуби доверието на Брюксел и на два пъти му беше отказано да подпише споразумението с Европейската комисия за периода до 2020 година, което беше подготвено от правителството на Бойко Борисов. Това споразумение беше подписано едва от служебното правителство, но България вече беше лишена от европейската солидарност за 2014 и 2015 година. Европейските средства, предвидени за България през този програмен период са 32 милиарда лева и затова е нужен експертния капацитет, който има ГЕРБ“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че партията помага винаги, когато има беда или бедствие. „Показахме модел за справяне с бедствието, което беше в село Бисер. Видяхте как се справи сега правителството на Орешарски, когато имаха подобен проблем“, припомни Цветанов. По думите му това, което се случи през последната година и два месеца е, че беше загубено доверието в българските институции, за да има задкулисие и хаос. „Ние се стремим хаосът да бъде заменен с отговорност, а задкулисието – с прозрачност. Това може да го направи партия ГЕРБ, но може да го направи само когато има силно парламентарно мнозинство в българския парламент. Затова трябва да постигнем над 121 депутата, за да има стабилна България“, подчерта Цветан Цветанов. Председателят на Националния предизборен щаб за пореден път призова към висока избирателна активност, защото само тя ще неутрализира контролирания и купения вот. „Партия ГЕРБ е единствената партия, която в 25-годишния преход ще повтори управленския си мандат с един и същи министър-председател – Бойко Борисов“, категоричен бе Цветанов.

„Сега, повече от всякога ни трябва стабилност, защото без стабилно правителство няма да има европейски фондове. Без стабилно правителство няма да има инвестиции, няма да има работни места и няма да има достойни доходи“, заяви водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев. Той подчерта, че не са малко партиите, които искат да спечелят доверието на хората, но за три години и половина между 2009-2013 г. ГЕРБ доказа, че може и не предаде доверието на избирателите. „С гордо вдигната глава отново сме пред вас, за да поискаме вашата подкрепа и сега повече от всякога да спечелим по възможно най-категоричния начин”, призова Добрев.

В Хасково бяха и евродепутатите от ГЕРБ Томислав Дончев и Ева Паунова. Според Дончев, в политиката имат значение целите, принципите, програмата и платформата, но това, което със сигурност има най-голямо значение са хората. „Благодаря Ви за страхотната подкрепа от месец май, но съм абсолютно убеден, че след 2 седмици ще покажем още по-голяма. ГЕРБ заслужава подкрепа, защото това е отбор, който има една цел и една посока“, посочи Дончев. По думите му това не са хора, спуснати от някъде, а това са хора, които са част от народа. „Те заслужават подкрепа, защото те са работещи, знаят и могат. Няма да се огънат при нито една трудност и най-важното - никога няма да Ви подведат”, заяви още Томислав Дончев.

 

< Назад