14.11.2021

Бойко Борисов: Много е важно да се промени промяната

Много е важно да се промени промяната, защото промяната ни донесе цени на тока в пъти повече – отидоха на нива 300-350 лева. Искаме да върнем стария модел – 80 лева. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в Банкя. По думите му България е на първо място по смъртност от COVID в света за последните 14 дни и това трябва да се промени. „Искаме да спрем и промяната всеки понеделник да се тегли по половин милиард лева дълг и да не се знае за какво са. Твърдят, че изпълняват нашия бюджет, но нали направиха актуализация?“, попита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че ще направи всичко възможно да се спре промяната на безотчетното крадене от няколко олигарси с подкрепата на служебното правителство през последните дни през цените на тока. „Искам да продължим увеличаването на учителските заплати, както и удвояването на заплатите на нашата армия от лекари и медицински работници. Искаме да възвърнем чуждестранните инвестиции, които сега са с 67% по-малко“, посочи Бойко Борисов. По думите му никой не трябва да говори какво ще прави, докато не завършат изборите, защото не е редно и българските избиратели са тези, които ще изберат какво да се случва.

 „Решението на ЦИК да се броят 100% от контролните разписки е правилно, за да се направи поне опит за почтеност на тези компрометирани избори. Ще положим всички усилия този хаос да спре. Няма сфера, където да не е пълен хаос, освен в кражбите, където „пътят на Копринката“ ги подреди много „добре“. Не съм разговарял с Корнелия Нинова през последния един месец, нито по телефона, нито на живо. Внушенията, че подготвяме коалиция, са манипулации“, подчерта Борисов.

Председателят на ГЕРБ изрази опасенията си, че тепърва ще започнат флашките да пристигат от чужбина и не се знае как това ще промени резултата. „Много е важно как ще наредят резултатите. Естествено, че се съмнявам в резултатите, докато не видя как са ги подредили. Ще анализираме гласовете в ромските секции, както и тези в чужбина. Двама братя провеждат изборите в България – единият е направил софтуера, а другият ми го е сертифицирал. В това няма нищо честно“, категоричен бе Бойко Борисов.

 

< Назад