11.07.2022

Бойко Борисов в село Лиляче: Страната е катастрофирала тежко

Страната върви към катастрофа. Всички ексклузивни предавания, в които казват, че газът поскъпва с 32%, но всъщност просто го няма. Инфлацията – катастрофа. Цената на тока – катастрофа. Цената на храните – катастрофа. Страната е катастрофирала тежко и според мен няма оправяне. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си във врачанското с. Лиляче, където кандидатът на ГЕРБ Вероника Цанова спечели местните избори.
„Корнелия Нинова казва, че моделът „Борисов“ е лош, но младежите на БСП подкрепят кандидата на ГЕРБ, защото искат развитие. Последната година и половина беше само застой, до това доведе правителството на БСП“, подчерта Борисов.
Според него математически може да се направи правителство, но настоящите управляващи не са искали това и само са имитирали опити за съставяне на кабинет. „Ако направят правителство, газът е с 32% по-скъп, но го няма. Ще останем без газ, хранилищата са на 30%. Те искат всичко това да бъде прехвърлено на Радев и служебното правителство", предупреди председателят на ГЕРБ и добави, че партията няма да подкрепи никакво правителство, а най-добрият вариант са бързи избори.
„Христо Иванов казва, че ако му дадат мандата, ще седне с ИТН. Но преди две седмици, казваха, че ИТН били мафия. Ако седнат с ИТН и направят правителство, първото, което ще кажем е, че мафията си има държава“, категоричен бе Борисов.
Той каза още, че ГЕРБ ще предложи таван на цените на горивата от 2,70 лв. „Защо кола, която е на лизинг няма да ползва мярката за намаление на цената на горивото с 25 ст., но от данъците на този човек ще отиват тези 25 ст. за някой друг. Къде е справедливостта в това?! Каква е тази мярка или са си направили далавера с бензиностанциите? Надявам се, че ще ни подкрепят от партиите, които не „лапат“ от тази далавера с горивата“, каза още Бойко Борисов.
Борисов поясни, че по Плана за възстановяване най-рано края на годината ще бъдат получени средства, а той вече е включен в бюджета.
Той каза още, че ГЕРБ е за смесено гласуване-с машини и с хартиени бюлетини. „Хората се притесняват от машините, особено по-възрастните. Мен не ме е страх от машините, но с тях правят далавера. Когато всичко е в ръцете на Рашков и Асен Василев, за нищо честно не може да се говори“, категоричен беше Бойко Борисов.

 

< Назад