02.09.2015

Цветан Цветанов поздрави възпитаниците и преподавателите във великотърновското Спортно училище за откриването на учебната година

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов изпрати поздравителен адрес до ръководството на Спортното училище във Велико Търново, където на 1 септември се откри новата учебна година. Закритото преди близо 20 години Спортно училище бе възстановено още в първата година от мандата на великотърновския кмет Даниел Панов и с подкрепата на правителството на ГЕРБ. Това е и единственото новооткрито учебно заведение в старата столица през последните тридесет лета.

В поздравителния адрес от Цветан Цветанов се посочва, че с откриването на третата поред учебна година, датата първи септември се превръща в празник на удовлетворението и оптимизма. В поздравлението си председателят на ПГ на ГЕРБ пожелава на целия преподавателски и треньорски колектив на Спортното училище здраве и вдъхновение, отлични резултати и още по-високи цели. На всички ученици Цветанов пожелава безоблачни дни през цялата учебна година, любопитство, упорство и безкрайни поводи за радост.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри официално учебна година, в присъствието на ученици, родители, спортни деятели и ветерани, много граждани. На церемонията присъстваха и общински съветници от ГЕРБ.

Кметът Панов бе основен инициатор за възстановяването на учебното заведение. Днес възпитаниците му вече са 205 – с близо 20 повече спрямо миналата година. Те се обучават в осем спортни специалности.

„Благодаря на бившите министри на спорта и образованието Свилен Нейков и Сергей Игнатов, на съветниците от Великотърновския общински съвет и на всички, които подкрепиха предложението ми за създаването на Спортно училище Велико Търново. Знам, че на много хора им се струваше невероятно и невъзможно да успеем в това начинание, но с обединени усилия се справихме с предизвикателството”, каза при откриването кметът Даниел Панов.

Даниел Панов обобщи, че в рамките на мандата са инвестирани над седем милиона лева в реконструкция на спортните съоръжения. Пред привършване са строително-монтажните дейности по стадион „Ивайло”, който разполага с нови и модерни терен, лекоатлетическа писта и спортни зали. На голяма популярност се радва и Мултифункционалната спортна зала, която бе построена до СОУ „Ем. Станев”. „Това е нашият принос, за да могат повече хора да спортуват при по-добри условия”, каза кметът Панов.

По време на откриването на учебната година стана ясно, че държавата може скоро да отпусне средства за довършването на футболното игрище до Спортното училище. „Надявам се до края на септември да получим необходимото финансиране, за да довършим този важен проект. Бъдещият терен ще поеме тренировъчния процес на всички над 700 деца от детско-юношеските школи на футболен клуб „Етър“, обясни градоначалникът.

< Назад