23.03.2023

Д-р Красимир Събев в Девин: Щетите, нанесени от "Промяната", може да се поправят само с масово гласуване за ГЕРБ-СДС

Дали възрастните хора са щастливи, че децата и внуците им ще връщат заемите, с които увеличиха пенсиите им – това попита водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев в Девин. Като подчерта, че за да вдигаш пенсиите не с подобрена икономика и приходи в държавната хазна, а със заеми, е загробване.

По думите му щетите, нанесени от "Промяната" и служебните правителства, може да се поправят само с масово гласуване за ГЕРБ-СДС.

„Вече всички болезнено осъзнахме, че нито живеем по-добре, нито някой ще ни опрости натрупаните дългове. Няколко пъти партията на Бойко Борисов е вадила държавата от тежки кризи, като по времето на Виденов и Орешарски. В листите на ГЕРБ-СДС са хора с потенциал да се справят предизвикателствата“, посочи д-р Събев.

Той възропта и срещу следенето на хора от ГЕРБ. „Такова снимане и дебнене пада напоследък - имам чувството, че ни върнаха в комунизма“, обобщи той.

„Всички в тази листа имаме добри професии и живеем нормално с приходите от тях, но сме се хванали с обществена работа. Нея все някой трябва да я върши, но е по-добре да са подготвени и сърцати хора, които ще допринесат за област Смолян, за Родопите, за България. Моят призив към вас е: Масово излезте да гласувате и ГЕРБ ще е с два мандата от Смолян“, обобщи д-р Събев.

Недялко Славов – втори в листата, акцентира на опитите на опонентите им да ги унижи.

„Опитаха се всячески да ни накарат да се срамуваме, все едно сме направили нещо нередно. А през всички години, в които сме управлявали, проблемите на област Смолян са били поставяни на най-високо ниво. Имали сме лична съпричастност на премиера към нашия регион и примерите за това са много - инвестици в пътища, помощ за общините. Всичко това беше за хората. Нови инвестиции в последните две години няма. Това, което се изпълнява, е по проекти от времето на ГЕРБ. И ние трябва да сме горди от това“, посочи Славов.

Той подчерта, че усилията на всички трябва да са за провеждане на честни избори.

“Това беше впрочем и причина да се върнат хартиените бюлетини, защото обществото изрази недоверие към гласуването само с машини. Имаше откровени съмнения относно резултатите. Отделно от това с тях ще се повиши изборната активност“, допълни Славов.

Според него предстоящите избори са един своеобразен референдум с въпрос: "По кое време живеехме по-добре - когато ГЕРБ управляваше, или "Продължаваме промяната". Може би има хора, които са подобрили своя стандарт, бих се радвал да има, но усещам, че болшинството са нагнетени, притеснени и омерзени от това, което се случва в страната“, каза Славов.

Той е категоричен, че допуснатите от „Промяната грешки“ съвсем не са за подценяване.

“След тяхното управление България да прилича на човек, който е взел бърз кредит и го е похарчил за два дни. Страшно става, когато започнат да идват поканите да го погаси. Абсолютно неразумно взети пари, неразумно харчени. Толкова груби грешки в управлението се допуснаха, че сега и занапред ще ги плащаме скъпо от нашите семейни бюджети“, обобщи той.

Славов заяви още, че за да стигне до такива нива, инфлацията не е само привнесена отвън. Тя се дължи на недоглеждане на спекулата, неработене в министерства и регулаторни органи, абсолютно управленско безхаберие.

Красимир Даскалов – трети в листата, който е и бивш кмет на Девин, призова своите съграждани към активност на изборите, за да се поздравят с мощна победа.

"Продължаваме промяната" промени наистина всичко, но със знак минус. Не може да кажем, че са вдигнати пенсиите, ако с пенсия по времето на Борисов можеше да купи 24 кг кашкавал, сега, с увеличената пенсия същият този човек купува 16 килограма - 8 килограма по-малко. Точно това показва, че две години след ГЕРБ живеем много по-бедно. Затова моят призив към вас е да бъдем активни, да обясняваме на хората, да ги приканваме към масово гласуване на 2-ри април за ГЕРБ-СДС“, апелира Даскалов.

< Назад