03.09.2016

Диана Йорданова пред МГЕРБ: Бюджетният излишък гарантира стабилизирането на публичните финанси

През тази година Национална агенция за приходите в координация със структурите на МВР, ДАНС и Агенция „Митници" в рамките на лятната кампания за засилен контрол по Черноморието, изпълнява цялостна програма, чиято цел е трайна промяна на поведението на търговци, допускащи отклонение от облагане чрез т.нар. превантивен контрол. Toва каза зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси Диана Йорданова пред 270 младежи, които взеха участие в Деветия летен университет на МГЕРБ във Варна.

 

По думите й, в следствие на предприетите мерки Бюджетът е с излишък от 3,29 млрд. лв. (3,7% от БВП) за първите осем месеца на годината, сочат предварителните данни на Министерството на финансите. “Това е сериозен резултат, който гарантира стабилизирането на публичните финанси. Така, след като успяхме да стабилизираме и подредим финансовата система, отчитаме, че България се представя сравнително добре - сравнение с последните години, и то на фона на геополитическата и икономическата нестабилност в обкръжаваща ни среда”,   подчерта Йорданова.

 

Диана Йорданова подчерта, че никога досега в историята на българския туризъм България не е имала 2 милиона посетители в един месец. “Mесец август ги реализира. С цел почивка и екскурзия, от началото на сезона посетилите  страната ни ще достигнат около 3,2 млн., а до края на сезона ще надхвърлят 4,1 млн. Това е около 17% ръст спрямо предходната година. Това е върхът на българския туризъм”, заяви зам.-председателят на бюджетна комисия.

 



< Назад