02.11.2018

Евродепутатът Емил Радев подари книги на варненската библиотека

За шеста поредна година евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик на библиотеките в ЕП Емил Радев отбеляза Деня на народните будители с дарение от книги за Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна.

„Ангажименти ми попречиха да дойда на 1 ноември, но няма да изневеря на традицията, която утвърдихме във времето. Подкрепата ми за обогатяване на библиотечния фонд е не само жест на внимание по повод големия празник на духа и българщината. С тази инициатива засвидетелствам и своето уважение към прекрасния екип на варненската библиотека, който с труда и енергията си съхранява възрожденското преклонение към знанието и книгите”, заяви Емил Радев. Той пожела на библиотекарите да продължават да будят умовете и да вдъхновяват за добри думи и добри дела.

От името на всички свои колеги директорът на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” Радка Калчева отправи благодарност за дарените от евродепутата книги и подкрепата му за каузите на библиотечната общност. Сред изданията, които вече са част от библиотечния фонд, има нова българска художествена литература, исторически сборници с архивни документи, както и книги, които да помогнат на малките читатели да направят по-уверено първите си стъпки в света на модерните технологии.

Екипът на варненската библиотека от своя страна запозна Емил Радев с участието си в Европейската седмица на програмирането и представи своята нова изложба „Незабравими лица от българското кино”, която поставя акцент върху ярки личности, оставили траен отпечатък в съвременната ни култура – Апостол Карамитев и Рангел Вълчанов.

< Назад