30.05.2020

Фандъкова и кметът на „Нови Искър“ Даниела Райчева провериха строителството на нова детска градина в квартал „Курило“

Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Нови Искър“ Даниела Райчева провериха строителството на нова детска градина в квартал „Курило“. На събитието присъстваха и народните представители от ГЕРБ-София Анна Александрова и Христо Гаджев.

„Благодарение на новата сграда проблемът с недостига на места ще бъде почти изцяло решен“, каза Йорданка Фандъкова и добави, че на мястото на новопостроената сграда е имало две етернитови бараки.

„Детската градина в най-големия квартал на „Нови Искър“ ще е за четири градински и две яслени групи. Сградата ще е два надземни етажа и един подземен. Разполага със собствено кухненско помещение, лекарски кабинет, физкултурен салон, отделни детски площадки за всяка група и условия за достъп на хора с увреждания, зала за игрова култура, зала за изобразително изкуство, асаньор, склад, котелно, перално помещение“, уточни кметът на Нови Искър Даниела Райчева. В строителството на детската градина са инвестирани 3,5 млн. лева. Очаква се тя да приеме своите първи посетители през месец септември.

 

 

 

< Назад