30.01.2015

Георг Георгиев, ГЕРБ: 9 септември 1944 година е дата, която бележи падението и отсъствието на цивилизация в България

9 септември 1944 година е дата, която бележи падението и отсъствието на цивилизация в България. Това каза председателят на МГЕРБ и народен представител от ГЕРБ Георг Георгиев по време на брифинг в Народното събрание.  „Инициативата, която провеждаме от ГЕРБ в Народното събрание, свързана с първи февруари - Денят за почит на жертвите на комунизма е инициативата, която ние, като млади хора, провеждаме, не само с оглед на политическия профил на ПП ГЕРБ - демократична дясна партия, но със всички тези фундаменти, на които е построена Европа“, обясни Георгиев. Според него, ако след 1945 година с края на Втората световна война пред Европа се открива нов хоризонт на развитие на просперитет и прогрес, то за съжаление в България този хоризонт е помрачен. „Това е една дата, в която откриваме хиляди хора репресирани, съдени, гонени и убивани без съд и присъда, заради своето желание просто да бъдат свободни. Всичко онова, което познаваме, като принципи на цивилизования свят по онова време, е изтрито“, посочи още той.

Георг Георгиев заяви, че цивилизационният контекст на Европа и на света е отдалечен тогава от нашата държава. „Днес нашата мисия като млади хора е никога да не позволяваме това да се случи отново, никога да не позволяваме това да бъде забравено, тъй като комунизмът като краен и тоталитарен режим е нещо, което не отстъпва по свята жестокост на нацизма и на фашизма“, допълни той. „Ангажирани сме с фундаментите, на които нашето съвременно общество стои днес и поради тази причина ще продължим с всички възможни средства да посочваме къде има дефицити, какво не трябва да бъде забравяно и изоставяно като идеи, които и днес изповядваме“, допълни председателят на МГЕРБ.

В брифинга по темата взе участие и народният представител от ПП ГЕРБ Методи Андреев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей  Новаков и членове на младежката организация на ГЕРБ. МГЕРБ проведе и разяснителна кампания под надслов „Днес ние помним! Утре няма да забравим!“ по повод Първи февруари в Народното събрание

 

< Назад