13.10.2023

ГЕРБ-Пазарджик с приоритети в основни пет направления, които ще отстоява в Общинския съвет

На предстоящите на 29 октомври избори, ГЕРБ-Пазарджик се явява с пълна листа с кандидати за общински съветници. Партията оформи свои пет приоритетни направления, на които да заложи в следващия мандат на общински съвет.

Направленията включват поддръжката на пътища и подобряване на цялостната инфраструктура в град Пазарджик и по селата. Това е плод на последователната политика на партията на централно ниво, предвид че винаги е застъпвала в програмите си и години наред е изграждала или съдействала за изграждането и поддържането на стотици километри пътища.

За община Пазарджик ГЕРБ предвижда, освен подобряване на вътрешноградската улична мрежа и тази в малките населени места, така и ремонт на входно-изходните точки на града откъм големите градове – Пловдив и София. Ремонт на тротоарните площи е сред нещата, които също ще намерят място и за които бъдещите съветници биха работили. В инфраструктурен план, кандидатите за общински съветници ще отстояват като важно и поддръжката на вече създадената спортна, образователна и културна инфраструктура.
В сферата на икономиката и инвестициите, листата с кандидати за общински съветници се обедини около необходимостта ГЕРБ-Пазарджик да съдейства пред централната власт за започване на изграждането на Западния окловръстен път, както и за неотложно започване на ремонта на моста над река Марица. Освен това привличането на нови инвеститори, които да разкриват още работни места с конкурентно възнаграждение ще бъде сред целите на ГЕРБ-Пазарджик, заради острата нужда от увеличаване на доходите на гражданите, предвид повсеместните кризи, в които България изпадна по време на служебните кабинети и правителството на „Промяната“.
Новите работни места, а и все още незаетите такива изискват специална квалификация, за това от ГЕРБ-Пазарджик предлагат да се задълбочи сътрудничеството на бизнеса с училищата, както и да се акцентира все повече на дуалното образование, при което учащите придобиват и практически умения в реална работна обстановка. Подобряване качеството на живот на семействата и младежта в Пазарджик ще бъде сред водещите за партия ГЕРБ цели, защото демографските тенденции ясно показват, че българските семейства се нуждаят от подкрепа. Освен стимули и помощ, от ГЕРБ-Пазарджик ще предложат разработването на стратегия за насърчаване на раждаемостта, както и тройно увеличение на общинския фонд инвитро.

Физическата среда, в която живеем несъмнено е важна, за това всички следва да се обединят около всеобщото желание да живеем в една чиста, подредена и сигурна община.
По това направление ГЕРБ-Пазарджик ще настояват община Пазарджик да се справи с безконтролното изхвърляне на боклуци и така обособилите се нерегламентирани локални сметища. Веднъж почистени, контролът върху опазване на чистотата в градските и селски площи, следва да се следи стриктно, категорични са от партията. Освен това, от ГЕРБ-Пазарджик предлагат да се направи анализ и при необходимост да се увеличи броя на кошчетата за битови отпадъци в централната градска част, в жилищните квартали, в парковете и местата за отдих, както и в селата.
Партията застава и зад идеята да се модернизират почистващите и извозващите машини, като общината да закупи такива по европейски стандарт.
Относно сигурността и контрола, от ГЕРБ-Пазарджик ще работят относно идеята за инсталиране на видеонаблюдение на възловите кръстовища, както и на други чувствителни точки в общината. Също така се предлага да бъде инсталирано видеонаблюдение около всяко от училищата.

Безспорни са успехите, които спортните клубове на Пазарджик постигнаха през последните години.
ГЕРБ-Пазарджик дават високата си оценка за всички спортни постижения на клубовете и в следващия мандат ще отстояват това да продължава работата на представителните спортни клубове, както и на по-малките спортни клубове, а и насърчаването на масовия спорт. Освен това ще се стимулират танцовите ансамбли и театрални школи, както и ще бъде подкрепена програмата за данъчни облекчения на родители на изявени деца.

ГЕРБ-Пазарджик се явява под номер 7 на предстоящите местни избори. Партията е показала своята отговорност, последователност и се е утвърдила като стожер на стабилността и предвидимостта, дори в най-трудните за държавата и общините моменти.

< Назад