19.02.2021

ГЕРБ-Пловдив област се поклони пред паметта на Васил Левски на възпоменателното честване в Карлово

Областният координатор на ГЕРБ – Пловдив област Георги Мараджиев и народните представители ген. Константин Попов, Данка Люртова и Младен Шишков, общинската структура на ГЕРБ – Карлово, председателят на Общинския съвет – Карлово Доньо Тодоров, почетоха 148-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски в Карлово. Те присъстваха на възпоменателното отбелязване на годишнината на едноименния площад пред паметника на Дякона вечерта на 18-ти срещу 19 февруари. Официален гост на честването беше председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която прие почетния строй на  61-ва Стрямска механизирана бригада. Домакин на възпоменателната церемония бе кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

"Васил Левски е първият обединител на нацията и винаги ще остане такъв. В името му търсим и ще търсим утеха и надежда дори в миговете на най-голямо разединение. Този негов урок е строшил бариерите на времето и доказва своята мъдрост и днес", заяви в словото си Цвета Караянчева.

„Васил Левски е личност, която фокусира в себе си националната ни гордост. Той е обединител на нацията, пример за подражание на всички поколения българи, независимо от историческата епоха, в която са живели. Васил Левски е пример за държавническо управление и ние трябва да се учим от неговите уроци“, коментира областния координатор Георги Мараджиев. Възпоменателното отбелязване на 148-та годишнина завърши с митинг-заря с участието на представителни формирования и военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

< Назад