26.02.2023

ГЕРБ регистрира листата в Пловдив с водач лидерът Бойко Борисов

Листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив-град с водач председателят на ГЕРБ Бойко Борисов бе регистрирана днес в Районната избирателна комисия на 16-ти Многомандатен избирателен район.

„Искрено се надявам, че това ще са последните от поредицата парламентарни избори. Надявам се този път да има стабилно правителство с участието на ГЕРБ”, заяви областният координатор и член на Изпълнителната комисия на партията Иван Тотев.

„Ние сме първа политическа сила в Пловдив и ако някой има шанс да вземе допълнителния мандат в 16-ти МИР, това сме ние. Но за това трябва да поработим. Имаме един месец да убедим пловдивчани да ни се доверят”, допълни той.

„Надявам се, че всички български граждани разбраха, че трябва да спрем с експериментите в държавата. Казвам го със съжаление и смирение, но за всичко бяхме прави –  за инфлацията, за газа, за Джемкорп. Държавата в последните две години беше разрушавана. Вярвайте ни, направихме всичко възможно да спрем това. Съжалявам, че не можахме да направим за Пловдив това, което искахме и се надявам този път да успеем”, заяви вторият в кандидатската листа и председател на Парламентарната правна комисия в 48-то Народно събрание Радомир Чолаков.

Третата в листата -  Десислава Трифонова, заяви, че за нея е предизвикателство  и отговорност да спечели доверието на гражданите на Пловдив.

 „Пловдивчани са будни хора с високи критерии и изисквания, които трудно могат да бъдат достигнати. Тук има силно изразено гражданско общество и то не от сега. За мен ще е огромно предизвикателство да спечеля доверието им и да имам честта да съм депутат от града”, заяви  Десислава Трифонова.

Коалиционните партньори от СДС са представени от Тони Симидчиева, която е под номер седем в листата.

Ето и пълния състав на кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС от Пловдив-град:

  1. Бойко Борисов
  2. Радомир Чолаков
  3. Десислава Трифонова
  4. Доц. Стефан Шилев
  5. Спас Шуманов
  6. Д-р Валерия Славова
  7. Тони Симидчиева
  8. Валентин Василев
  9. Гошо Къчков
  10. Боряна Узунова
  11. Таня Гешева
  12. Николай Арабаджиев
  13. Красимир Тодоров
  14. Петър Троянов
  15. Ангел Славов
  16. Деян Захов
  17. Илиян Лалев
  18. Ели Гатева
  19. Георги Юруков
  20. Живка Йовчева
  21. Емил Русинов
  22. Даниела Митева
  23. Адриана Генчева
  24. Златка Кочева

 

< Назад