28.08.2022

ГЕРБ – СДС София област регистрира листата с кандидати за народни представители

Водачът на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС за Софийска област и областен координатор на партия ГЕРБ Младен Маринов, заедно с кандидати за Народни представители регистрираха листата в Районната избирателна комисия – София област, за предстоящите предсрочни избори на 02 октомври.

„Политическата зрялост, професионалният опит и успехът в бизнеса, съчетани с ентусиазма на младите експерти, е рецептата за поредната изборна победа на нашата Коалиция  ГЕРБ –СДС в Софийска област“, бяха думите на Младен Маринов. Той благодари на предишният областен координатор на партията Николина Ангелкова за съвместната им работа, донесла три изборни победи в областта през 2021 година.

На първо място в листата е Младен Маринов, министър  на вътрешните работи в третия кабинет на Бойко Борисов. Втори е Радомир Чолаков, Народен представител в 45-ото и 46-ото и 47-ото Народно събрание на Република България, юрист от  София. Трети в листата на ГЕРБ - София област е Марин Маринов, юрист от град Етрополе. На четвърто място е Йоана Рашкова от Своге. Тя е финансист по професия. Следва я Васил Цветков, административен секретар на ГЕРБ – София област. Народен представител в 44-ото Народно събрание, строителен инженер по професия. Шестото място в листата е за общинският ръководител на ГЕРБ в Ботевград Дамян Маринов, който е инженер. На седмо място е Йорданка Бичева – икономист по професия от град Ихтиман. Следва я Владимир Сотиров от град Костенец. Той е експерт по национална сигурност. Девети в листата е Валентин Милушев, Народен представител от 44-ото, 45-тото и 46-ото  Народно събрание и общински ръководител на ГЕРБ в Самоков. Десета е Весела Вутева от община Ботевград, икономист по образование, член на СДС. Единадесета в листата е Кристина Йорданова – студент от Костинброд. Заместник председател на МГЕРБ. Дванадесети е Николай Николов от Самоков. Експерт по национална сигурност, заместник областен управител на Софийска област от 2014 г. до 2021 г. Тринадесето място е за Мария Стойчкова-Денкова – педагог от гр. Сливница. Четиринадесети е Младен Недков, IT инженер от Етрополе. Петнадесета е Жаклин Костадинова – студент от Костинброд. На шестнадесето място в листата е Кирил Марков, икономист, член на ГЕРБ в Драгоман.

 

< Назад