26.09.2019

ГЕРБ се включи в честването на 79 години от възвръщането на Южна Добруджа

ГЕРБ-Добрич се включи в честването на 79-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България. Тържествата по случай Деня на Добрич - 25 септември, започнаха във Военно гробище музей с тържествен ритуал и панихида в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа, отслужена от добрички духовници.

Присъстваха народният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова, кандидатът за кмет на Добрич от местната коалиция ГЕРБ (СДС) Надежда Петкова, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, общинският ръководител на ГЕРБ-Добрич Красимир Николов, общински съветници, членове и симпатизанти на партията. След тържествената церемония Надежда Петкова запали свещ в параклиса-костница „Св. Архангел Михаил“ в памет на загиналите за свободата на Добруджа.

Общоградското честване продължи с тържествено заседание на Общинския съвет и връчване на званието „Почетен гражданин на Добрич“.
Надежда Петкова поздрави новия Почетен гражданин на Добрич – главния художествен ръководител на ПФА „Добруджа“ Стоян Господинов. И му благодари за това, че съхранява и развива добруджанските и българските традиции, фолклор и духовност, за популяризиране името на град Добрич и на Добруджа у нас и по света. Кандидатът за кмет на ГЕРБ (СДС) поднесе своите почитания и на председателя на организацията за хора с увреждания „ХобиСклуб“ в Добрич Иван Тодоров, който получи Почетният знак на Община Добрич.

Надежда Петкова поздрави и Свобода Димитрова - добруджанка, родена със свободата на Добруджа. Тя е получила името си в чест на възвръщането на Южна Добруджа към България. Нейният акт за раждане е с №1 в регистъра на град Добрич през септември 1940 г.


 

< Назад