01.06.2020

ГЕРБ-Враца се поклони пред паметта на Христо Ботев

Под звуците на тържествен сигнал във Враца бе запален вечният огън. Кметът Калин Каменов, народният представител от ГЕРБ Красен Кръстев, областният управител и общински ръководител на ГЕРБ Малина Николова, Врачанският Митрополит Григорий, председателят на Общинския съвет - Нели Стоянова, общински съветници, представители на институции и граждани се поклониха пред паметта на Христо Ботев и четата му. Венци и цветя пред паметника на поета-революционер бяха поднесени и от името на министъра на регионалното развитие и благоустройство инж. Петя Аврамова и ПП ГЕРБ.

„На този ден си припомняме дългия и славен път, изминат от Христо Ботев и неговата чета, за да извоюват най-святото за един народ – свободата! Отдаваме признателност към героите, жертвали себе си за едно по-добро бъдеще! Враца е символ на историята и безсмъртието и наша е отговорността не само да го помним, но и предаваме на бъдещите поколения”, каза Красен Кръстев.

В памет на българските герои в храм „Св. Възнесение“  Врачанският Митрополит Григорий отслужи възпоменателна панихида, в съслужие със свещеници от епархията.

 

< Назад