23.05.2015

Ирена Коцева, ГЕРБ: Търси се широк приемлив консенсус за промените в пенсионната реформа

Търси се  широк приемлив консенсус за промените в пенсионната реформа. Това заяви народният представител от ПП ГЕРБ-Ирена Коцева по време на приемна с жителите на община Антон. Тя изрази увереност, че пенсионната реформа ще бъде подкрепена. „Много от големите проблеми са замитани и отлагани във времето, затова беше много трудно да се намери разумен компромис“, заяви Коцева. Тя припомни, че министър-председателят Бойко Борисов участва на среща със синдикати и работодатели, на която бяха обсъдени промените в пенсионната реформа. По думите й се предлагат  промени и по отношение на условията за пенсиониране на работещите при условията на първа и втора категория труд.

Друг акцент в разговора на народния представител с жителите на община Антон бе желанието им училището в селото да получи статут на защитено училище. „Искаме училището ни да стане защитено, защото по този начин ще се запази духа на българщината“, коментираха жителите на Антон.

“Чрез тези приемни ние имаме възможност да получаваме актуална информация за проблемите на хората. Там, където е възможно винаги съм съдействала, ето защо ще продължа с приемните в региона, защото  важното за мен е да общувам с хората“, категорична бе Ирена Коцева.

 

< Назад