16.03.2023

Иван Станчев, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС в Старозагорски район: Чирпан е неоспорим пример за отговорността на ГЕРБ


Общинският ръководител на ГЕРБ – Чирпан Иван Станчев, който е част от листата на коалиция ГЕРБ – СДС, представи пред членове и симпатизанти кандидатите за народни представители в Старозагорски избирателен район. „Пред вас са застанали млади и опитни хора, доказани професионалисти в своите области, които ще работят отговорно за интереса на региона. Категорично заявявам, че Чирпан е неоспорим пример за отговорността, която носи ГЕРБ. Никой не трябва да забравя в какво трагично състояние беше Общината до 2019 г. Новото ръководство в лицето на кмета Ивайло Крачолов наследи дълг от 25 млн. лева и запорирани сметки. Благодарение на неговата упоритата работа и голямата подкрепа на областното ръководство на ГЕРБ и старозагорските депутати Общината върна своето доверие и днес резултатите са налице“,  заяви Иван Станчев пред присъстващите в залата на Къща музей „Пейо Яворов“. Той благодари на Красимир Вълчев от името на цялата чирпанска общественост, учителите и децата за 5-те спортни площадки с изкуствена настилка, реновирания физкултурен салон на Професионалната гимназия по селско стопанство, за подобрените условия. „Когато той беше министър на образованието и науката, Община Чирпан спечели проект за ремонт на Детската градина в село Свобода. Някои хора имат наглостта да питат какво се случва с този обект. Заради драстично поскъпналите материали и липсата на индексация на цените от страна на правителствата през последните две години строителите отказаха да изпълнят проекта“, уточни кандидатът за народен представител.
„Промяната“ доведе държавата ни до разруха и фалит. За съжаление, прогнозите ни се сбъдват. Очакват ни заеми от Международния валутен фонд, извънредни данъци, замразяване на доходи. С колеги от нашата парламентарна група многократно говорихме по темата от трибуната на Народното събрание, в Комисията по бюджет и финанси и пред медиите. Многократно предупреждавахме, че популистките бюджетни политики и лошото управление на НАП ще доведат до това“ – каза Красимир Вълчев. Той добави, че през следващите години ще плащаме заеми и високи лихви за сметка на развитието. „Това е ефектът на „промяната“. България не е имала по-вреден финансов министър от Асен Василев. За година и половина ни върна 25 години назад. Трябва да спасим България“, заяви водачът на листата.
„Единствено ГЕРБ – СДС може да възстанови предвидимостта, сигурността и стабилността на България. Нашата кауза е „Марица изток“. И тя трябва да бъде не само местна, но и национална, защото електроенергията, произвеждана от минно-енергийния комплекс, достига до всеки дом“, заяви кандидатът за народен представител Маноил Манев „Планът за възстановяване и устойчивост в частта енергетика и ангажиментите, поети с подписа на Асен Василев за затваряне на комплекса, могат да бъдат предоговорени само от стабилно редовно правителство“, категоричен бе Манев.
Кандидатът за народен представител Илиана Жекова добави, че единствената политическа сила, способна да постигне това е ГЕРБ – СДС. „Всеки едни от нас усеща през последните две години по джоба си растящите цени и невижданата инфлация. Ежедневно доходите ни намаляват. Имаме силата и отговорността да съставим силно и работещо правителство, за да бъде държавата ни отново стабилна. Затова на 2 април гласувайте с № 2 в бюлетината“, призова Илиана Жекова.
„На последните четири парламентарни избори ГЕРБ – СДС е първа политическа сила в община Чирпан. На 2 април отново ще победим“, каза в заключение Иван Станчев.

< Назад