17.10.2019

Кандидатът за кмет на Бяла Слатина от ГЕРБ Иво Цветков откри бизнес форум в града

Кандидатът за кмет на община Бяла Слатина от ГЕРБ Иво Цветков откри форум "Предизвикателства и възможности пред бизнеса", който се проведе в Бяла Слатина.  Той бе категоричен, че районът има добър потенциал като локация, подготвени кадри и традиции в земеделието, шивашкото производство и образователната система.

„Привлечените средства от национални и европейски програми увеличават няколко пъти възможностите на общинския бюджет. Само през последните 4 години общото измерение на този безвъзмезден финансов ресурс възлиза на над 37 млн. лв. За насърчаване на заетостта в община средно 2 млн. лв. по програми на Агенцията по заетостта и по Програмата развитие на човешките ресурси. Разкрити са 376 нови работни места”, каза Цветков. Той подчерта и ролята на създаденото от общината, бизнеса и неправителствени организации сдружение „Местна инициативна група Бяла Слатина”. Благодарение на неговата дейност в общината са усвоени над 5 млн. лева.

На форума бяха дискутирани възможностите за привличане на инвестиции, откриване на нови работни места и начините за партньорството между бизнеса и местната власт.

Народният представител Красен Кръстев акцентира върху активността на инж. Иво Цветков и екипа му, което е дало възможност за привличането на инвестиции в общината. Той бе категоричен, че с добрата си инфраструктура и наличието на свободна работна ръка, Бяла Слатина може да бъде мостова икономическа зона между Враца, Плевен и Козлодуй.

На събитието присъстваха още народният представители от ГЕРБ Николай Сираков, общинският ръководител на ГЕРБ – Враца Малина Николова, изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев, представители на бизнеса.

 

 

< Назад