19.10.2019

Кандидатът за кмет на Перник Вяра Церовска уважи официалното откриване на новото кръгово кръстовище на входа на квартал „Изток“

В деня на град Перник официално беше открито новоизграденото кръгово кръстовище на входа на квартал „Изток“. На церемонията присъстваха кандидатите за кметове на Перник и кв. „Изток“ Вяра Церовска и Емил Костадинов, благодарение на които  се реализира този проект.

Този участък е една от  най-натоварените  пътни артерии на територията на Община Перник. Кръстовището е с важно значение за транспортно-комуникационната система на града.

В рамките на проекта беше подобрена конструкцията на пътната настилка. Поставена е нова улична осветителна уредба с LED осветители – нова тръбна мрежа за кабелните и други последващи комуникации,  изградени и поставени  нови кабелни шахти, както и 174 м. дъждовна канализация от стъклопластови тръби.

Кръговото кръстовище  е  осъществено с цялостно целево финансиране от  Министерство на финансите  по проект на Община Перник на стойност 1 895 163  лв.

На официалното откриване присъстваха още народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, областният управител Ирена Соколова и кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ.

 

< Назад