02.05.2024

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в Бургас листата си за парламентарните избори

Коалицията ГЕРБ – СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители във Втори многомандатен избирателен район – Бургас за предстоящите парламентарни избори на 9 юни.

Документите в Районната избирателна комисия внесоха областният координатор на ГЕРБ Иван Алексиев, Жечо Станков, който за пореден път е водач на листата, както и кандидатите за народни представители Галя Василева, Андрей Рунчев, Любен Дилов – син и Емил Кючуков.

„В листата имаме както с познати имена, така и нови лица. Имаме представители на общините от област Бургас. Излизаме на тези избори като първа политическа сила, с ясното съзнание, че наистина нещо трябва да се промени в държавата. Единствените, които могат да направят тази промяна към по-добро, е коалиция ГЕРБ-СДС“, заяви Иван Алексиев.

Той подчерта, че за да се случат желаните промени, хората трябва да упражнят правото си на глас.

„Необходимо е всеки един да осъзнае, че трябва да излезе и да гласува. Това е отговорност на всеки български гражданин. Предстоящите избори са изключително важни, защото ще се гласува и за Европарламент – за силна стабилна Европа и силна и стабилна България“, каза още областният координатор.

Според енергийния експерт Жечо Станков заради сложната политическа обстановка в страната през последните месеци хората са демотивирани и объркани, затова работата на политиците е да им докажат, че има смисъл да се гласува.

„От многобройните срещи, които провеждам с хората виждам, че те са объркани и демотивирани. От тук нататък ни е необходима политическа отговорност, която трябва да бъде носена лично от политически фигури, защото през последните три години политиката се изкриви. На моменти определени лица употребиха властта за лични цели – щяхме да бъдем изчегърквани и какво ли още не. Радвам се, че зад гърба си имам силен екип, който е от политически ангажирани експерти.“, заяви Станков.

По думите му всички бургаски народни представители, без значение от политическата принадлежност, трябва да имат една единствена кауза – Бургас и региона.

 „От многобройните проведени срещи с граждани виждам, че санирането продължава да бъде основна тема. И ако трябва да имаме някакъв слоган, това е: „Край на резервите“. Не трябва да има резерви в списъка за саниране. Освен 30-е блока в Бургас, които са одобрени, има още 200, които чакат. Проекти като обхода на „Меден Рудник“, уличното осветление в кварталите, здравеопазването, новата детска болница, образованието, новият Факултет по фармация… все неща, които показват политическа отговорност.“, каза още водачът на листата.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС са категорични, че ще продължат да работят с всички кметове и общински съветници от областта, без значение от тяхната партийна принадлежност.

 

 

< Назад