23.11.2017

Маноил Манев: Възхищавам се на решението на Димитър Главчев да напусне поста си, това е жест към държавността

Димитър Главчев не беше отстранен. Той сам реши да напусне поста. Възхищавам се на неговото решение, това е жест към държавността, към Народното събрание и неговата работа. Това заяви народният представител от ГЕРБ-Стара Загора Маноил Манев в рамките на разговора си с Клара Маринова в ефира на радио К2.

 

Във връзка с приетите поправки в Закона за МВР, Маноил Манев обясни, че поправките са били необходими поради промяната на обстановката в средата за сигурност. Има и промени, свързани с контрола върху движението по пътищата. Взети са много сериозни мерки по отношение на техническата изправност на автомобилите, наказанията и т.н.

 

„Кои са най-важните фактори, които обуславят тези черни седмици, които претърпяваме по отношение на загубени животи по пътищата на България?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че според него основната причина е възпитанието на шофьорите ни. Той изрази мнение, че едни и същи хора могат да карат внимателно и правилно в Европа, но когато стъпят на нашите пътища като че ли обезумяват. Това не е единствената причина, но субективният фактор е една от огромните причини за това, което се случва. Народният представител обясни, че се взимат непрекъснато мерки срещу даването на книжки на неподготвени шофьори, включително е била повишена и степента на образование, след която човек може да придобива свидетелство за управление на МПС. Промени ще има и по отношение на провеждането на курсовете, на изпитите. „Но на първо място е възпитанието. И вкъщи да се опиташ да обясниш на младия шофьор, че не само неговият живот зависи от това как се държи на пътя!”, категоричен бе Маноил Манев.

 

Маноил Манев обясни, че Антонио Таяни ясно е заявил, че има напредък във всички области, които се наблюдваат от нашите европейски партньори. Председателят ан ЕП е подчертал, че политическата стабилност е много важна, а Западните Балкани са се превърнали от теоретичен в напълно реален приоритет. Важна е била и заявката, че България трябва да се присъедини към Шенген и получаваме за това и неговата подкрепа. Водещата отбеляза, че въпреки това мониторинговият доклад над страната ни продължава. Събеседникът й отговори, че този доклад няма връзка с приемането ни в Шенген и той не ни затваря вратите пред това. Той подчерта, че тяснопартийното тълкуване на този доклад не е полезно за България.

 

„Вярвате ли, че с промяната на Конституцията наистина има надежда да се възстанови справедливостта?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й категорично заяви, че вярва, че тази стъпка трябва да бъде направена. „Вярвам, че тази книга трябва да бъде отворена и прочетена. И то не заради голата дума „справедливост”, а защото в момента много политически сили и политици претендират да са морални стожери, морални жалони в нашия живот. И на фона на една непрочетена страница, свързана с политическия елит така или иначе през изминалите години, смятам, че трябва да бъде отворена. Трябва да се научи истината и това е част от справедливостта!”, категоричен бе Маноил Манев.

< Назад