21.02.2018

Мария Цонева е новият председател на групата общински съветници от ГЕРБ в Казанлък

Мария Цонева е новият председател на групата общински съветници от ГЕРБ в Общински съвет - Казанлък. От началото на мандата до сега този пост бе зает от общинския съветник Иван Гитев, а преди него и от Радиана Стефанова. Кадровата рокада се наложи след като тя стана зам.-председател в местния парламент.

Мария Цонева е излъчена да бъде и председател на присъдружната организация на Жени ГЕРБ. Новините бяха съобщени от общинския ръководител на ГЕРБ и кмет на Казанлък - Галина Стоянова. Тя обясни, че промяната се прави с цел всеки един член на партията да получава повече опит, както и възможности за политическа и организационна работа.

„През този мандат ще спазваме ротационния принцип за смяна на председателя на групата общински съветници от ГЕРБ в местния парламент в Казанлък. Всеки един от тях може и потенциално трябва да бъде готов да заеме това място", подчерта Галина Стоянова.  
Председателят на Общинския съвет Николай Златанов представи Генчо Генчев като зам.- председател на групата. До началото на 2016 година постът бе заеман от настоящия народен представител Борис Кърчев.

Генчо Генчев е председател на местната присъдружна организация на Предприемачи ГЕРБ. Той е магистър от СА„Димитър Ценов" - Свищов, специалност „Мениджмънт на търговската дейност". Управител е на частна фирма.

Мария Цонева е родена на 26 декември в София. Магистър от СА „Димитър Ценов" - Свищов, специалност „Социална икономическа информация". Работи в частна фирма в Казанлък като „Експерт организация на труда". Член е на Федерацията на независимите синдикати от леката промишленост. В ОбС – Казанлък е председател на Комисията по култура, информационни технологии и вероизповедания, член е на Комисията по бюджет и финанси, както и на Комисията по конфликт на интереси.

< Назад