26.05.2019

Мария Габриел: Българите показаха, че не вярват на фалша, а на идеите и резултатите

Показахме, че в България не вярваме на фалша, че можеш да получиш подкрепа вследствие на резултати и конкретни идеи, не с лозунги, не с нереалистични обещания и фалшиви новини. Българите казаха много ясно, че искат резултати, искат честност и конкретен ангажимент. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел непосредствено след приключването на изборния ден на брифинг в Централата на ГЕРБ. Според предварителните резултати ГЕРБ печели убедителна победа на европейските избори.
„Искам да благодаря и на колегите от СДС и структурите им за мобилизацията, както и на десните формации, с които имахме споразумение за тези избори. Това е много ясен положителен сигнал за активна и уважавана България в Европа“, каза Мария Габриел. По думите й кампанията на ГЕРБ и СДС е била положителна, насочена към активна комуникация с гражданите и търсене на решение на техните проблеми. 
„Освен видимите опоненти, имахме и един невидим, който не пропускаше възможността да прелее гласове към партията, която го издигна за кандидат. Това е първа негова загуба и втора за неговия ментор“, коментира Мария Габриел.
„Работим, грешим, поправяме грешките си, но връзката ни с хората и желанието ни Европа да бъде усетена и в най-малкото населено място и да носи полза и на най-младия и на най-възрастния - беше нашата сила“, подчерта Габриел. Тя напомни думите на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, че изборите се явяват „ден за прошка“ и благодари на всички граждани, които са подкрепили с гласи си партията.

< Назад