16.08.2018

Народни представители от ГЕРБ присъстваха на откриването на обновена пътна артерия във Варненска област

Министър-председателят Бойко Борисов, министрите на регионалното развитие и на финансите Николай Нанков и Владислав Горанов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов откриха рехабилитираните близо 30 км от път III-904 Старо Оряхово – Долни чифлик - Гроздьово - Провадия. На събитието, чийто домакин бе община Провадия, присъстваха кметът на морската столица и областен координатор на ПП ГЕРБ - Варна Иван Портних и народните представители от ГЕРБ Павел Христов и Владимир Вълев. За откриването на ключовата пътна артерия в областта пристигнаха също областният управител Стоян Пасев, кметовете на Долни чифлик и на Аксаково Красимира Анастасова и инж. Атанас Стоилов, общински съветници от ГЕРБ в Провадия и Долни чифлик.

Обновяването на двата лота е финансирано по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.

„С този път за близо 18 млн. лв. ще се облекчи движението, ще бъде по-комфортно и по-бързо”, коментира министър-председателят Бойко Борисов и призова хората да шофират безаварийно и разумно, да не тестват непрекъснато трасето с високи скорости.

Регионалният министър информира, че в понеделник ще представи на премиера финансов разчет на необходимите средства за ремонт на мостови съоръжения в тежко експлоатационно състояние по магистралите и първокласните пътища. Тогава ще бъде готов и графикът за изпълнение на ремонтните дейности, за които министър-председателят разпореди да се предложи решение. Николай Нанков напомни, че през миналата година са направени седем планови ремонта, а през тази година се работи по 5 съоръжения. За подобряване на състоянието на тези 12 съоръжения са инвестирани около 110 млн. лв. „В недобро експлоатационно състояние по магистралите остават 17 моста, които ще ремонтираме спешно. Според предварителната информация за тях са необходими около 130 млн. лв.”, допълни министърът на регионалното развитие и благоустройството.

По-късно днес министрите и народните представители посетиха и археологическите разкопки на обекта „Провадия Солницата“, където ръководителят на научния екип проф. Васил Николов ги запозна с хода на проучванията в най-стария солодобивен център в Европа и социализацията на праисторическия комплекс.

 

 

< Назад