21.04.2019

Народните представители Ася Пеева и Галя Желязкова уважиха културни и спортни събития в Бургас и с. Люляково

Трети ежегоден футболен ученически турнир за "Купа Левски 2019" се проведе в Бургас в събота. Организаторите на надпреварата бяха Blue Boys Burgas. Народните представители от ГЕРБ-Бургас Галя Желязкова и Ася Пеева бяха гости на откриването на спортното събитие, което се проведе на игрищата на „Диалог 359 Арена” („Бъдеще“) в Парк „Езеро“. В него участие взеха деца от 3-и и 4-и клас от бургаски училища. Бургаските депутати пожелаха на младите спортни надежди още много победи, спортен хъс и спортменски дух. Те споделиха, че много важно е родителите и треньорите да подкрепят децата в желанието им да спортуват и да изграждат по този начин характера си още от ранна възраст. Всички присъстващи имаха възможност да се снимат за спомен с Лъвчето – талисман на футболен клуб „Левски“.

В съботния ден Галя Желязкова бе гост и на откриването на "Зоопарк Бургас" в кв.“Черно море“, който наскоро стана един от десетте лицензирани зоопарка в България. На откриването присъстваше и зам.-кметът доктор Лорис Мануелян. Бургаският депутат от ГЕРБ имаше възможността да е сред първите посетители, които видяха най-новите попълнения сред обитателите. ифт мадагаскарски лемури и чифт маймунки от вида зелена морска котка. „Приветствам Община Бургас, че включи зоопарка в новата си инциатива - книжката "Опознай Бургас". Идеията й е да направи още по-разпознаваеми местните туристически обекти обекти и така те да имат повишена посещаемостт“, коментира Галя Желязкова.

Бургаският депутат Ася Пеева уважи празника по случай 90-годишнината от създаването на Народно читалище „Просвета-1929“ в с. Люляков, община Руен. Събитието бе отбелязано с богата културна програма, която бе и част от празненствата по повод Лазаровден.

„Преди близо век нашите предци, водени от желанието да се съхранят народните традиции и да се сплотят хората от селото, в стремежа към развитие и прогрес, създават местното читалище. През този дълъг период от време институцията поддържа огъня на знанието, обогатява духовния и културен живот, съхранява и развива българските традиции и обичаи.

Днешният празник е признание за всички Вас - читалищни деятели, самодейци и даровити хора, които със своя всеотдаен труд и талант пазите българския дух и националната идентичност. Вашата упорита работа е еталон за родолюбие, Вашата всеотдайност – пример за подражание“, сподели бургаският депутат от ГЕРБ, която връчи поздравителен адрес на председателя на читалището Добрин Стоянов от своите колеги народни представители.

< Назад