09.02.2015

Народните представители от ГЕРБ-Русе проведоха приемна за граждани

Народните представители от ГЕРБ Светлана Ангелова и Свилен Иванов проведоха приемна за граждани в Русе. Хора в неравностойно социално положение, безработни, както и русенци с питания относно планираните промени в пенсионната система имаха възможност да получат отговор на въпросите си.

 

„Новият начин на изчисляване на индивидуалния коефициент е по-справедлив, защото ще отчита индивидуалния осигурителен принос на всяко лице“, отбеляза в отговор на питане от гражданин във връзка с предстоящото му пенсиониране зам. - председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика Светлана Ангелова. По думите й, идеята на промяната е да има по - тясна връзка между това, което лицата внасят в осигурителната система, и получаваният доход от пенсия. „Новият начин за изчисляване на т. нар. индивидуален коефициент за определяне размера на пенсията е удачен само за новоотпуснатите пенсии. На този етап трудно може да се изчисли с точност какъв ще е финансовият ефект“, поясни Ангелова.

 

Съвети по конкретни казуси, свързани с частна собственост, даде и юристът Свилен Иванов. Към него се обърнаха граждани и с конкретни проблеми, свързани с благоустройството на Русе.

 

< Назад