14.10.2013

Народният представител Георги Марков: Предстоящото масово съкращение на държавни служители е план за тежка политическа чистка

Тежка политическа зима прогнозира народният представител от ГЕРБ – Свищов Георги Марков пред представители на медиите във Велико Търново. „Десетки са неотложните и спешни проблеми в страната, но те не се обсъждат в парламента, за разлика от интригите и спекулациите на управляващите”, каза депутатът. Според Марков БСП, ДПС и Атака са превърнали парламентарната трибуна в арена на деструктивно говорене и интриги, а реалните проблеми на хората остават извън пленарната зала.

Той изрази възмущение от действията на тройната коалиция, която първо създаде нови и напълно излишни структури като министерството на инвестиционното проектиране, а сега уж с цел икономии планира поголовно съкращаване на държавни служители. Марков цитира данни на КНСБ, според които между 11 и 15 000 души ще бъдат изхвърлени от администрациите в следващите месеци. По думите му това е план за още по-тежка политическа чистка, замаскирана като уж продиктуван от нуждите на бюджета ход.. Той изрази увереност, че местата си ще запазят кадри, удобни на БСП и ДПС, а без препитание ще останат полезни специалисти и експерти.

Колкото по- бързо си отиде кабинетът на Орешарски, толкова по- добре за страната, категоричен е депутатът от ГЕРБ. Марков прогнозира тежка политическа зима, предвид планираните съкращения и тежката икономическа обстановка. Той за пореден път зададе въпроса къде са обещаните от БСП 250 000 нови работни места, къде са обещаните от коалиционните им партньори заплати от по 1000 лева и минимални пенсии от по 500лв.

На въпрос за състоянието на общинската структура на ГЕРБ в Свищов депутатът Марков, който е и общински председател заяви, че броят на членовете се увеличава и се забелязва тенденция все повече млади хора да се присъединяват към организацията. „Радва ме фактът, че напоследък наши членове стават предимно млади и много интелигентни хора с отличен успех от университетите”, каза още Георги Марков.

Според народният представител, вотът на недоверие за провала в регионалната политика няма да успее. „Очаквам продължителни оправдания от БСП и много нападки, отправени към ГЕРБ”, допълни Георги Марков.


< Назад