23.09.2017

Народният представител Иван Миховски откри Празника на трюфела в Угърчин

Народният представител от ГЕРБ-Ловеч Иван Миховски откри Празника на трюфела в Угърчин. През двата дни – 22 и 23 септември, в града се провежда за втора поредна година Трюфел фест.

„Кога бабите в Угърчин са мечтали да дават под наем къщите си за гости, дошли да видят града им. Никога! Но днес се случва, благодарение на кмета Станимир Петков и неговия екип, начело с Мария Динова. Те за втора година организират празника на екзотична гъба и тук се стичат хора от близо и далеч. Градът е променен и хората тук са променени, и това се вижда с просто око дори от тези, които не искат, отказват да го видят“, каза Миховски при откриването на събитието.

Днес изненадите в Угърчин продължават с кулинарните изкушения на мобилния ресторант на Лео Бианки - типични италиански ястия с черен и бял трюфел. Италианецът готви ризото също с трюфели и паста с трюфели. 1000 порции ще бъдат раздадени безплатно на всички гости на Трюфел фест 2017.

На празника в Угърчин бяха и областният управител Георги Терзийски и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

< Назад