21.04.2015

Народният представител от ГЕРБ Диана Йорданова проведе открита приемна с граждани в Бургас

Поредната открита приемна с жителите на Бургас проведе народният представител Диана Йорданова. В централата на партията в морския град тя се срещна с над 10 души, които имаха възможността да коментират с нея актуални теми и въпроси, както и да дадат своите предложения за законодателни промени.

„Имах интересен и конструктивен разговор с дама от Бургас, която постави наболели въпроси, свързани с ВиК-сектора и Наредба № 4 за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи. Г-жа Кирова е подавала жалби до редица институции относно начина, по който се засичат водомерите на хора, които при минаване на инкасатор, не са в дома си. По този начин се завишават стойностите за потреблението на вода на общия водомер в даден вход и сумата се разпределя между всички живущи. В повечето случай има несъответствия. Г-жа Кирова ми предостави изготвени от нея предложения, които да представя на заседание на Комисия за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране”, коментира народният представител от ГЕРБ.

Диана Йорданова обсъди още предстоящата пенсионна реформа и отделни предложения от нея с жители на Бургас, които също отправиха идеи като тази за определяне на социален праг и пенсиониране на база „потребителска кошница”.

В рамките на приемния ден зам.-председателят на комисията по бюджет и финанси проведе среща с общинския координатор на ГЕРБ-Камено Радослав Балтаджиев. Йорданова се срещна и с Иван Иванов, председател на Бургаската регионална туристическа камара. Той запозна народния представител с въпроса за завишени според Камарата такси за използване на паркинга на Летище Бургас и Летище Варна, който е даден на концесионер. Двамата обсъдиха ситуацията към настоящия момент и изготвената сигнална записка по казуса, изпратена до отговорни институции.

< Назад