03.03.2015

Народният представител от ГЕРБ Димитър Гечев ще съдейства за ремонт на сградата на училището в Побит камък, община Сърница

Приключи обиколката на народния представител от ГЕРБ Димитър Гечев в Община Сърница. На неговото внимание бяха поставени над  десет  важни проблеми за местната общност.  Жителите на Побит камък поскаха съдействие за ремонт на сградата на закрито и изоставено училище. Инвестицията в нов покрив и дограма ще позволи на учениците от населеното място да се преместят, тъй като сградата, която използва  сега основното училище се оказва тясна да побере всички ученици и се налага  децата да учат на две смени.

Вторият важен проблем касае оземляването на жителите на Побит камък. Населеното място е създадено от преселници, по-голямата част, от които не притежават собствени  земи за да развиват  интензивно животновъдство. Местната общност поска от народния представител да получи правото да закупи на пазарни цени земя за ливади от горския, общинския или държавния фонд. Така ще се насърчи  развитието на този отрасъл от селското стопанство, който и сега дава поминък за по-голямата част от хората. Основният проблем, поставен в откритата приемна от жителите на град Сърница, бе лошото състояние на пътната инфрструктура в общината,  като и възобновяването на проекта за канализация на общинския център. Проектът е започнат преди пет години и е спрян от правителството на Пламен Орешарски заради блокираните еврофондове. Димитър Гечев обеща да съдейства за отстраняване на пречките и възобновяване на финансирането.

На трети март народният представител от ГЕРБ поднесе и венец пред паметника-чешма на Сярна Баня,от където са минали руските войски при освобождаването на Велинград.

 

< Назад