02.05.2017

Народният представител от ПП ГЕРБ Екатерина Захариева проведе приемен ден в Пазарджик и гостува в центъра за рехабилитация на онкоболни

Народният представител от ПП ГЕРБ Екатерина Захариева проведе днес в Пазарджик приемен ден с граждани. Десетки жители на града поставиха пред нея редица проблеми.

Захариева гостува и на 6-ия рожден ден на единствения в страната Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с онкологични заболявания.  “Помощта за хората в нужда е едно от най-смислените неща, които човек трябва да направи през живота си. Аз знам, че няма как без помощта на държавата и общината да се случи този център, но истината е, че успехите му, помощта му и това, че хората се чувстват добре тук, се дължи преди всичко на екипа, който работи тук. Защото тази работа трябва да се върши със сърце, с любов, безкористно и целта да бъде помощ за всеки, който има нужда“, заяви Захариева. Заедно с нея на церемонията бе общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова, с чието активно съдействие бе създаден центърът през 2011 г.

В отговор на журналистически въпроси Екатерина Захариева заяви, че управляващата коалиция, която ще излъчи кабинет с премиер Бойко Борисов, е създадена по всички правила – първо са били обявени приоритетите, после коалиционното споразумение с механизма за вземане на решения, а най-накрая се обсъжда персоналният състав.

„Европейският път на развитие на България безспорно е един от най-важните приоритети. Имаме ангажимент за 650 лв. минимална работна заплата и 1500 лв. средна заплата при запазване на икономическия ръст. Предвиждаме още намаляване на административната тежест за хората и бизнеса, както и увеличение на пенсиите.  Още от 1 юли минималната пенсия ще бъде увеличена на 180 лв., а до края на годината - на 200 лв. Ще продължим съдебната реформа“, изброи най-важните приоритети на бъдещия кабинет Захариева.

Народния представител от ГЕРБ посети още Брацигово и Пещера.

< Назад