18.06.2021

Невена Минева, ГЕРБ-СДС: Севлиево има интерес да продължи политиката за справяне с водния проблем

„Всяка промяна на приоритетите на правителството може да доведе до спиране на финансирането за севлиевските ВиК-проекти", заяви Невена Минева, дългогодишен областен управител на Област Габрово и кандидат за народен представител от ГЕРБ.

Тя отбеляза Световния ден за борба със сушата на мястото, където се работи по подмяната на Източния водопроводен клон. „Тук са и най-големите загуби на вода, заради които много села бяха принудени да живеят на воден режим през летните месеци“, обясни Минева.

„През последните години беше направено всичко възможно, за да забравят севлиевци за режима на водата - проблем, който е с половин вековна давност. Трите власти (местна, областна и правителството) се обединихме и постигнахме значителен напредък. Остава съвсем малко и се надявам да имаме възможност да продължим" - така Невена Минева коментира стартиралата работа по двата етапа на Източния водопроводен клон.

Досега със средства от държавата е извършена подмяна на половината довеждащ водопровод до ПСПВ Стоките, увеличен е и капацитета на помпените станции в град Севлиево. С подкрепата на държавата селата в ляво на пътя Габрово-Севлиево вече се водоснабдяват от габровския язовир и не черпят вода от севлиевския водопровод, което също е стъпка към подобряване на водоснабдяването на територията на община Севлиево.

„В края на миналата година бяха осигурени допълнителни средства, с които се подменя етернитовия водопровод от Стоките към село Буря, много важна част от проекта, която ще подобри водоснабдяването в севлиевските села. За решаването на проблема с безводието в Севлиево, който винаги е съществувал, стъпки са предприети единствено от правителствата на ГЕРБ и кмета д-р Иван Иванов. Никое управление преди ГЕРБ не е работило по този проблем. Хората не бива да забравят това“, категорична беше Невена Минева.

 

< Назад