19.05.2014

Николай Нанков: Всеки изгубен ден от управлението на това правителство означава по-малко европари

„Само с висока избирателна активност ще противодействаме на манипулации като миналогодишната с костинбродските бюлетини”. Това каза пред членове и симпатизанти на ГЕРБ в Ябланица народният представител и областен координатор Николай Нанков. „Наш дълг е наистина да си дадем сметка колко важни са тези избори, колко важни са за пътя, по които ще върви България. Всъщност това ще определим на 25 май – пътя на страната ни напред и нагоре или връщане назад към други времена”, подчерта още той. Той бе в града с колегата си народен представител Корнелия Маринова. Срещата бе организирана от общинското ръководство начело с общинския ръководител Симо Иванов.

”Всеки ден е важен за усвояване на европейските средства и осигуряване на нови работни места. Всеки изгубен ден от управлението на това правителство означава по-малко европари, инвестирани в България, означава липса на шансове за адекватно развитие на инфраструктура, енергетика, конкурентоспособност на фирмите, означава да спре строителството на обекти – детски градини, спортни площадки, социални услуги. С всяко изгубено евро се отдалечаваме от перспективите за достойни европейски доходи и по-добри условия за живот както в големите градове, така и в по-малките населени места”, подчерта още Нанков.

„Ябланица държи висока безработица, в цялата страна вече има над 40 000 нови безработни, няма и помен от откриването на обещаните 250 000 работни места, външните инвеститори напускат страната, имаме милиарди нови дългове, прави се социална политика на кредит и единственото, което се знае, е, че заробваме бъдещите поколения да ги изплащат, вече се спира европейското финансиране, защото Европа не вярва на това правителство. Това означава нови безработни, нови заеми, защото държавата ще трябва да плати започнатото. Обещаха увеличение на заплатите, излъгаха, усетихте ли понижението на цената на тока? Не повече от лев, два на месец, ама всъщност прословутото намаляване се осигурява с държавни пари – сами си плащаме те да се хвалят и да ни лъжат. Не мога да разбера тези антиевропейци защо въобще се кандидатират за евродепутати”, каза пред хората Нанков.

” Нашата листа е най-добрата, най-силната, най-подготвената, с най-добрите и доказани експерти, личности, които са се утвърдили вече в Европа. Водачът ни Томислав Дончев е безспорен авторитет, Мария Габриел и Андрей Ковачев вече са показали как се работи за интересите на България. Всички в листата на ГЕРБ са високо образовани, има много млади хора! ГЕРБ има най-добрия отбор и всички европейски институции искат да работят именно с него. А лидерът ни Бойко Борисов е посрещан навсякъде и от всички като желан партньор, за разлика от представителите на сегашното правителство”, подчерта Маринова и акцентира, че „на тези избори трябва ние с вас да защитим европейския път на България, трябва ясно да заявим, че искаме страната ни да остане в Европейския съюз, искаме да има правила, искаме да има бъдеще”. Тя призова всички да гласуват и да бъдат бдителни в изборния ден.


< Назад