24.05.2019

Областният координатор Георги Мараджиев инспектира ремонта на пътя за Кричим и Девин

Областният координатор на ГЕРБ – Пловдив област и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев заедно с народния представител от ГЕРБ  Запрян Янков, директора на Областно пътно управление Пламен Райчев, председателя на Общинския съвет Стоян Богданов и кмета на Куртово Конаре Иван Пиринов направиха инспекция на довършването на ремонта на пътя в село Куртово Конаре, който е основен път за Кричим и Девин. От много години разбитата настилка и паважът на централната улица в селото  тормозят и жителите на селото и шофьорите на автомобилите, които пътуват към Кричим и Девин.

„Този ремонт е поредното изпълнено обещание, коментира Мараджиев и допълни, че реализацията на пътя е  благодарение на доброто взаимодействие между институциите, между местната, законодателната и изпълнителната власт. „Няма как да не кажа, че благодарение на отпуснатите от правителството 300 000 лева отсечката, по която години наред хората си трошаха автомобилите, вече е ремонтирана“, допълни още той.

Мараджиев изказа своята благодарност към народния представител Запрян Янков за съдействието да му бъде оказана подкрепа от Агенция „Пътна инфраструктура” за ремонта на пътя, който не е общински, а е част от републиканската пътна мрежа. Областният координатор благодари и на зам.-министър Николай Нанков, с който е провел разговори за съдействие и той също се е отзовал незабавно. Според плановете до края на деня се предвижда да бъде положен и вторият пласт асфалт, а след като изсъхне ще бъде положена и маркировка, като са предвидени две пешеходни пътеки тип легнал полицай и светлинна регулация, за да се намали скоростта на преминаващите автомобили. В края на инспекцията Мараджиев увери присъстващите жители на селото, че след  като приключи ремонтът на тази отсечка по ул. „Първа”, ще се опита да намери финансиране за асфалтиране и на паважа в другия край на улицата.

< Назад