18.10.2019

Областният координатор на ГЕРБ София област Николина Ангелкова: Община Долна Баня е образец за развитие

Община Долна Баня е образец за развитие. Под ръководството на досегашния кмет Владимир Джамбазов, който е и настоящ кандидат на ГЕРБ  инфраструктурата е почти обновена, изградена беше голяма спортна зала и стадион. Това заяви областният координатор на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова по време на срещата си с кандидата на партията за кмет на община Долна Баня Владимир Джамбазов. Те разговаряха с местните хора и обсъдиха бъдещето развитие на общината и потенциала, който има тя. Реновирани са училища и детски градини. Строи се медицински център.

Николина Ангелкова посочи, че Джамбазов ще продължи да надгражда вече постигнатото. Тя допълни, че се работи непрекъснато за устойчивото развитие на транспортната инфраструктура.

В програмата на Владимир Джамбазов е заложено продължаване на цялостната  подмяна на водопровода в общината, асфалтиране на пътя, свързващ манастир „Свети Спас“ с центъра на село Св. Спас, както и ремонт на читалището „Рила - 1898". Акцент в работата на кмета ще бъде  подновяване на уличното осветление с енергоспестяващо и изграждането на видеонаблюдение за цялата община.

Областният координатор информира, че е необходимо работата по европейските проекти в общината да продължи и занапред. Тя съобщи още, че ще бъде инициирана среща, на която да се обсъдят проекти в туризма. Подписаното споразумение с германските здравни каси дава големи възможности здравно осигурени немски граждани да ползват базата и ресурсите с минерална вода в общината. Долна Баня има потенциал да се превърне СПА дестинация за целогодишен туризъм, категорична бе Ангелкова.

 

< Назад