26.09.2022

Петя Аврамова: Властта трябва да решава проблемите на хората

„Необходимо е да върнем доверието на хората в институциите и в ролята на държавата – да работи за разрешаването на проблемите им, а не да регистрира кризите“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Враца Петя Аврамова на форум „Жените в политиката“. Във форума, иницииран от Петя Аврамова, взеха участие дами на ръководни длъжности в местната власт в област Враца. Специални гости на събитието бяха председателят на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова и проф. Диана Борисова, дългогодишен преподавател в НАТФИЗ.

„Мястото на жените е в политиката, но не като самоцел, а защото са подготвени експерти, които знаят как се решават проблеми. Жените могат да изслушват, да стигат до същността на проблема и със своята упоритост и вродена интуиция, с такт и търпение да намират решенията, които удовлетворяват всички страни“, каза Петя Аврамова. Половината кандидати за народни представители в листата на ГЕРБ-СДС за област Враца са дами, утвърдили се в професиите си и в местното управление, акцентира тя. Това са Николинка Тодорова - педагог, председател на ОбС – Козлодуй; Сашка Александрова- икономист, общински съветник и председател на комисията по финанси и бюджет в ОбС – Враца; Яна Бецинска – икономист, социален работник; Лилия Димитрова - финансист, член на УС на Жени ГЕРБ – Враца и Таня Спасова – педагог, председател на ОбС - Мизия.

За да подкрепят силното женско присъствие в отбора на Коалиция ГЕРБ- СДС в област Враца, на форума присъстваха кметът на Мизия Валя Берчева, областният председател на СДС Ирина Иванова, председателят на ОбС - Мездра Яна Нинова, заместник-председателят на Общински съвет – Враца Цветелина Николаева, заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, кметове на кметства, общински съветници и известни с обществената си дейност дами.

„В последните години доказахме, че жените в ГЕРБ можем да се справим с най-тежките ресори в изпълнителната власт – енергетика, регионално развитие, околна среда, външна политика, туризъм“, каза Петя Аврамова. „Жените в ГЕРБ намериха своето място в политиката, защото се изградихме като партия, която се стреми да намери решения на проблемите на хората и обръща внимание на всеки един жител, на всяко населено място. Винаги това е било водещо, а не неглижиране на малките проблеми в името на големите цели“, добави тя. По думите й един от примерите за женски такт и упоритост в политиката е новият кмет на Лиляче – Вероника Ценова, която успя да промени наложените стереотипи и стана най-младият кмет от ГЕРБ.

„В момента обществото ни има нужда от възстановяване на нормалния политически диалог, за да бъде стабилизирана българската държава. Вярвам, че жените имат ключова роля в този процес“, заяви Петя Аврамова.

По думите й е важно политическия диалог да се върне около важни национално значими теми като справяне с високата инфлация, преодоляване на енергийната криза, наваксване на забавянето в Плана за възстановяване и устойчивост, стартиране на програмите с европейско финансиране и стабилизиране на икономиката.

„Ние от ГЕРБ-СДС можем да поемем отговорността за управление на държавата в тежката ситуация, в която се намира“, завърши тя.

„Петя Аврамова е доказан политик, който ръководи успешно едно от най-възловите министерства. След нейното управление на МРРБ, никой не успя да направи нищо и ние го виждаме, пътувайки по пътищата в страната“, заяви областният председател на СДС Ирина Иванова.

Лидерът на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова припомни, че един от важните приоритети на структурата на партията е именно присъствието на повече жени в политиката. „Жените в политиката сме всички ние и аз се радвам, че виждам повече самочувствие във всички Вас и в тази зала имаме един изключително силен отбор“, подчерта Йорданова. Тя отбеляза също, че в ГЕРБ има най-много жени водачи на листи на тези избори. „Балансираното управление е в ръцете на жените, а за да бъде то успешно, е необходимо да се гласува за правилните решения.“

< Назад