22.09.2020

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и младежи от цялата страна присъстваха на освещаването на бойните знамена и се поклониха пред гроба на цар Калоян

Председателят на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев и членове на младежката структура от цялата страна са днес във Велико Търново, за да отбележат славните събития от 22 септември 1908 г., когато е обявена българската независимост. Tе присъстваха на освещаването на бойното знаме на Националния военен университет „Васил Левски“ и знамената на държавни и общински институции, учебни заведения и неправителствени организации. Традиционният водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий.

На церемонията пред църквата „Свети Четиридесет мъченици“ във Велико Търново бе прочетен и Манифестът за обявяване на независимостта на България.

По-късно представителите на ГЕРБ почетоха паметта на Цар Калоян. Те се поклониха пред гроба на великия български владетел, който също се намира в двора на храма.

На честванията присъстваха и зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, народните представители от ГЕРБ Константин Попов, Станислава Стоянова, Клавдия Ганчева, Николай Сираков, Иглика Събева и Станислав Стоянов, заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов, кметът на Велико Търново Даниел Панов, представители на местната власт и много граждани. Всички те се включиха в празничното шествие до историческия хълм "Царевец"


< Назад