27.04.2022

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов: Шофьорите и туристите в Бургас ще изпитат „Промяната“ при километричните задръствания през лятото

Шофьорите и туристите в Бургас ще изпитат „Промяната“ само след 1-2 месеца. Това каза по време на посещение в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му заради спряното от държавата строителство на обхода на Бургас в посока Слънчев бряг, тапите са започнали още преди началото на сезона.
„Строителството на северния обход трябваше да бъде готово до 17 май. 1 година пустош. Когато българите с километри се редят, пътувайки за Слънчев бряг, Несебър, Обзор, Поморие към Варна, нека знаят, че ще стоят тук няколко часа, защото за това гласуваха – за промяна“, каза Борисов.
Той уточни, че правителството на ГЕРБ е оставило проекта финансиран на 100%, след проведена тръжна процедура. „По това трасе можеше да се преминава за 3 минути, а сега ще се минава за 3 часа“, добави Бойко Борисов.
„Ако днес управлявахме ние, до 17 юни щяхме да приключим трасето. Това е една от най-рисковите отсечки. Стават много инциденти. Ако този възел беше станал навреме щеше да осигури еднопосочно движение. Държавата сама създава предпоставки за жертви по пътя“, добави председателят на ГЕРБ и уточни, че Гроздан Караджов е трябвало да предвиди поне 350 млн. лева, за да направи АМ „Тракия“ след зимата и пролетта сравнително безопасна за пътуване.
„Само мога да изкажа съжаление, че и спортната зала в Бургас стои празна - довършена, приключена и запечатана, без да се ползва от  спортната общественост в Бургас“, каза още Бойко Борисов.

 

 

< Назад