25.10.2023

Програми за семействата и младежта. По-чиста, сигурна и подредена община – предложенията на ГЕРБ-Пазарджик

Листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ-Пазарджик вече представи част от основните си приоритети по ресори, за които ще работи в следващия мандат на Общински съвет. Освен доказани експерти, в листата място намират и общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Йордан Кожухаров, както и областният председател на СДС Малина Златева – и двамата практикуващи адвокати, вписани в Адвокатска колегия – Пазарджик. Освен със своята експертиза в сферата на правото и двамата кандидати за общински съветници участват дейно в изработването на бъдещата визия на ГЕРБ-Пазарджик за управление на общината. Не само те, а и всички останали представители на ГЕРБ и СДС са единодушни, че политиките насочени към семействата и младежта трябва да бъдат изведени на преден план. ГЕРБ-Пазарджик предвижда и ще работи за изграждане на стратегия и програма, която да насърчи раждаемостта и да задържи младите хора в Пазарджик. Програмата ще включва стимули за младите семейства, както и продължаване на поддръжката на парковете и места за отдих. От ГЕРБ-Пазарджик ще настояват в следващия общински съвет да бъде гласувано и увеличение на общинския фонд инвитро. Освен материална база и стимули, за да се чувстват добре жителите и семействата, те трябва да живеят в една чиста и спокойна среда. ГЕРБ-Пазарджик, представляван от своето ръководство и кандидатите за общински съветници, отчита нуждата от подобряване на услугите по сметопочистване и сметоизвозване. Йордан Кожухаров и Малина Златева считат за наложително в следващия мандат на общински съвет да бъде насочено внимание към справянето с нерегламентираните сметища. Също така следва да се завиши и контрола, а почистващите машини да бъдат изцяло подновени с модерни, по европейски стандарт. Друга идея, около която кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-Пазарджик се обединиха е изграждането на градска система за видеонаблюдение. Това не е нещо ново за други общини, които вече прилагат ефикасно този метод за контрол. Тя следва да покрие ключови и стратегически в общината места, както и районите около училищата. Системата ще бъде в помощ, както на органите на МВР, в случаи на извършени правонарушения, така и ще осигурява превенция, която да възпира от извършването на такива, категорични са двамата юристи.
И Йордан Кожухаров и Малина Златева, а и останалите кандидати за общински съветници, застъпват мнението, че спорта е едно от нещата, с което община Пазарджик може да се похвали. Не са без значение за популяризирането на нашия град успехите, които както професионалните ни отбори, така и детско-юношеските им школи реализират. В случай че бъдат избрани в предстоящия мандат на Общински съвет-Пазарджик, Кожухаров и Златева ще насърчават продължаване на работата на представителните ни спортни клубове, а и на масовите спортни дейности. Те са категорични, че стимулирането на танцовите ни ансамбли и театрални школи, също следва да продължи. Подкрепя се и идеята да продължат данъчните облекчения за родители на спортуващи и изявени деца. Предлага се и създаването на стипендиантски програми за деца в неравностойно положение и от социално слаби семейства.
Като общински ръководител на ГЕРБ-Пазарджик и кандидат за общински съветник, Йордан Кожухаров призовава жителите на община Пазарджик да подкрепят листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ-Пазарджик, защото ГЕРБ доказа през годините, че партията остана вярна на своите принципи и цели. Те винаги са били насочени към това да се управлява мъдро, с мисъл и с визия напред. Да се изграждат връзки на партньорства, когато е в полза на жителите и да се преследва една цел – оправдаване на очакванията на хората и управление в помощ на хората.
Областният председател на СДС и кандидат за общински съветник Малина Златева се обръща към жителите на община Пазарджик с призив за подкрепа, защото Пазарджик се е управлявал успешно само от десни кметове и десни общински съветници, подчератава тя. Според Златева, Пазарджик се е развивал добре, дори в последните две трудни години, когато ковид-кризата и политическата нестабилност бяха обхванали България. Тя припомня, че в дните на пандемията Общински съвет – Пазарджик и кмета на общината помагаха на болницата и благодарение на общите усилия на всички, преминахме през това изпитание.
И Златева и Кожухаров са единодушни, че листата с кандидат за общински съветници на ГЕРБ-Пазарджик е най-добрата листа. Тя съчетава в себе си хора от различни слоеве на обществото, на различна възраст, с различни професии и занимания, но всички те – уважавани и с доказани във времето качества.

Подкрепете листата с кандидат за общински съветници на ГЕРБ-Пазарджик на 29 октомври с номер 7.

 

Цялата листа с кандидати може да разгледате тук: https://www.facebook.com/photo?fbid=655208050072496&set=a.252818060311499

< Назад