22.11.2021

Росица Кирова: Гласувах за обединена България

Това заяви пред журналисти народният представител от гражданската квота на коалиция ГЕРБ-СДС във Видинска област Росица Кирова, която днес упражни правото си на вот в 49-та секция в родния си град.

„Гласувах затова да има диалог между нас - като граждани и като българи. Гласувах затова никога повече да не виждам мразещи се безпричинно българи. Приятели, съседи, дори членове на едно семейство започнаха да не си говорят заради политическите си убеждения. Това е страшно и означава само едно – не работят институциите, не работи държавата, някой много се възползва от разделението на нацията. Гласувах против това. Гласувах за една спокойна, нормална, изпълнена с повече човечност държава. Такава, каквато искаме от години да изградим, към каквото се стремим и каквато, за да направим, са необходими колективни усилия и взаимно уважение. Уважение към всеки, който е положил труд и усилия”, коментира г-жа Кирова.

По отношение на работата на новото 47-ото НС, Росица Кирова обясни, че очаква повече диалог, а не пазарене на длъжности и постове от представители на определени партии, които се чувстват като спечелили изборите. „Очаквам в 47-ото НС да се погрижим за интересите на най-слабите и уязвими групи в България, както и за интересите на всички онези, които искат да работят и да плащат данъците си в тази държава”, каза още народният представител.

Основните приоритети, по които Росица Кирова ще работи и занапред,остават непроменени - построяване на новото трасе Видин-Ботевград и довършване на процедурите за тунел под Петрохан. „През изминалите 8 месеца нищо не се направи за пътя Видин-Ботевград, а министри и техни заместници само даваха изявления. Затова очаквам следващите след тях да започнат да си вършат работата. Очаквам да се довършат процедурите, ако е нужна корекция да се направи такава и да се възложи изпълнението на трасето. За мен е важно да има път до Видин, който да ни даде глътка въздух. Трябва да се довършат и процедурите за тунел под Петрохан. Те също бяха спрени и аз нагло бях излъгана от един министър, че не ги е спирал”, допълни г-жа Кирова. Тя поясни, че заедно с всички, които милеят за Видин и Северозапада ще работи за преференциални условия за бизнеса и целенасочена държавна политика за изравняване равнището на всички региони, които са  в положението на Видин. „Ще работя честно, ще бъда искрена и няма да губя себе си - това е цената, която не бих платила за нищо на този свят, защото обичам децата си, семейството си, хората около мен. Днес, в Деня на християнското семейство, искам да пожелая на всички да бъдат здрави, да бъдат отговорни. Трябва да се уважаваме, да се обичаме, да имаме разбираме към различното мнение и да не забравяме, че всички сме в една лодка. Ако я пробием ще потънем всички заедно”, каза още Росица Кирова.

< Назад