15.03.2023

Росица Кирова: Трябва да спечелим енергията на хората и да върнем стабилността в България

„Политическата класа в България се провали. Провали се в търсенето на решения, в търсене на път страната ни да бъде изведена от кризите, в които се оказахме и които бяха задълбочени през последните 2 години. Тези, които ще влязат в НС трябва да оставят настрана личния си интерес и да помислят малко повече за държавата”, коментира водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин Росица Кирова, която участва в предизборен диспут в студиото на радио „Видин”.
„Моята болка е, че голяма част от колегите са заслепени от омразата си, от внушенията си, вместо да решават проблемите на българските граждани.
През последните 2 години имаме нулева усвояемост по Плана за възстановяване и устойчивост, нивото на инвестициите е критично ниско, а основата тема са цените на хранителните продукти. Това е проблемът, на който трябва да потърсим решение. Такова може да бъде намерено единствено през редовно правителство, редовен кабинет. Това е първата и основна цел на коалицията, която представлявам, коалиция ГЕРБ-СДС“, подчерта Кирова.
Според нея необходимо да се възстановим стабилността в държавата. „Това не може да се случи, ако продължаваме да чертаем разделителни линии. Българските избиратели ясно казаха, че не искат само една партия да управлява страната. Ако продължаваме да се разделяме, няма да можем да върнем държавата в нормалност, предвидимост на икономиката, здравеопазването, да се справим с мигрантската криза”, каза Кирова. Тя поясни, че в много малки населени места Рашков е закрил полицейските управления.
„Темата е много важна и трябва да има съгласие с партньорите отвън. Да има доверие в съседните държави, които биха могли да ограничат потока. Когато ГЕРБ управляваше това беше направено. Факт. Ние трябва да възстановим доверието в българските институции. Трябва да има стабилно управление с ясна политическа отговорност”, обясни кандидатът за народен представител.
Росица Кирова подчерта, че и занапред ще продължи да работи за завършване строителството на пътя Видин-Ботевград и процедурите за тунел под Петрохан, които безспорно са от изключителна важност за развитието и тласъка напред на Северозападна България.
От ефира на радио „Видин” г Кирова призова водачите на листи на политическите сили, които според социологическите проучвания получават най-голяма подкрепа и шанс да преминат 4-процентния праг, да откликнат на поканата на ГЕРБ-СДС във Видин за организиране на предизборен дебат на 24 март т.г.

< Назад