21.06.2018

Самодейци от с. Невша посетиха парламента по покана на Нели Петрова

Самодейци от Народно читалище „Нива - 1901“ от село Невша, община Ветрино, посетиха парламента по покана на народния представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова.

Гостите бяха приветствани от председателя на НС Цвета Караянчева, която сподели с тях, че в парламента винаги е съществувала възможността за посещения на граждани, но в момента стремежът е той да бъде още по-отворен, така че хората да знаят къде работят техните избраници. Караянчева поздрави самодейците за всеотдайността, с която пазят традициите и популяризират българския фолклор, и ги покани да гостуват в парламента отново, за да изпълнят някои от своите песни в Клуба на народния представител. Групата от Невша на свой ред покани председателя на НС на празника на китното ветринско село.

Самодейците се срещнаха и с членове на парламентарната комисия по култура, с които коментираха възможностите за финансиране на читалищни проекти. В дискусията с гостуващите 12 души от с. Невша се включиха народните представители от ГЕРБ Таня Петрова, Емилия Милкова, Владимир Вълев, Пламен Манушев и Диана Саватева.

Представителите на читалище „Нива - 1901“ сърдечно благодариха на Нели Петрова за подкрепата, която им е оказвала през годините, както и за възможността да се запознаят отблизо с работата на Народното събрание.

 

< Назад