24.10.2023

Силна подкрепа за Даниел Панов в Пчелище, Церова кория и Хотница

Настоящият кмет на община Велико Търново: „Нашата сглобка е с гражданите“

 

Великотърновските села не са забравени и доказателството са над две хилядите нови заселници в последните три години от цяла България и многото чужденци, които избраха да живеят в тях. „Нашата сглобка е с гражданите. Живея с болките на хората“, заяви пред жителите на село Церова кория Даниел Панов, настоящ кмет на община Велико Търново и кандидат на ГЕРБ за четвърти мандат.

„Ние не обещаваме, а изпълняваме. Кметуването не ми е месторабота, то е в сърцето ми. Направихме много, предстои още“, посочи Христо Кунчев, който ще бъде кмет на Церова кория за трети мандат от ГЕРБ.

„Христо Кунчев с упорство и упоритост работи за Церова кория, има и подкрепата на визионера Даниел Панов“, категорична е Благовеста Факирова, изпълнителен директор на сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“.

„Церова кория е най-социалното село в България, с най-топлата и приемащата среда за хората с проблеми. За последните години създадохме в селото 12 социални услуги. Не зная за каква разруха говорят някои, защото в Церова кория се гради доброта“, заяви директорът на социалната и здравната дирекция в Община Велико Търново Росица Димитрова, кандидат за общински съветник от ГЕРБ.

 

Гица Лазарова: „В село Пчелище работим като смазана машина“

 

Изцяло ремонтирахме сградата на читалището, обновена е църквата, правим улици и така ще продължи, защото имаме пълната подкрепа на кмета на община Велико Търново Даниел Панов и общинските съветници от ГЕРБ“, заяви пред препълненото читалище кандидатът за осми мандат за кмет на селото Гица Лазарова, издигната от ГЕРБ.

„Гица Лазарова няма алтернатива за кмет на Пчелище, защото е доказала, че може. Подкрепете сигурността и опита, а не празните обещания. На местната власт ѝ трябват хора, които да държат стабилността. Не може да се управлява на инат и със злоба, така няма напредък“, посочи Даниел Панов. Трета година държавата не намира начин да отпусне поисканите от кметството и общината 380 000 лв. за ремонт на улицата до читалището в Пчелище, която беше отнесена от пороите. Панов и Лазарова ще продължат с упорството си държавата да отпусне финансирането за ремонта. Местните приходи са 36 % от общинския бюджет и не може да се правят чудеса. 12 години в община Велико Търново данъците не са увеличавани. „Във времена на политическа разруха и кризи това е най-лесното, но няма да го направим“, увери Даниел Панов. „Пчелище е в душата ми, помагал съм и ще продължавам да го правя“, заяви арх. Драгомир Йосифов, кандидат за общински съветник от ГЕРБ. От ГЕРБ не сме писали управленската си програма за община Велико Търново на коляно, знаем какво да направим и не даваме празни обещания. Когато отборът е печеливш, смени не се правят. Нужни са стабилност, сигурност и компетентност. Да мислим навреме, за да не съжаляваме после, заявиха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ. „Мъдрост + младост = на бъдеще за всеки“, припомни думите на Даниел Паново от първия му управленски мандат доайенът на селските кметове Благовеста Факирова. Гица Лазарова и Даниел Панов са подкрепени и от кандидатите за общински съветници от „Общество за нова България“.

Хотница е за стабилност и предвидимост

В село Хотница стабилността, сигурността и предвидимостта за развитието на населеното място са каузата на Десислав Йорданов, кандидат за пети мандат за кмет на Хотница, издигнат от ГЕРБ. Кметът представлява всички граждани, затова Йорданов е подкрепен дори от редовите социалисти в селото.

„За 12 години с Даниел Панов сме оставили правилен отпечатък в нашето село. Ремонтирахме чешмите, възстановихме църквата „Св. Ирина“ и пътя към нея, обновихме читалището и площада пред него, ремонтиран е пенсионерският клуб, имаме детски център, развиват се много младежки и детски инициативи, видеонаблюдение имаме от 16 години. Предстои да направим фитнес площадка, да ремонтираме еко пътеката към Хотнишкия водопад, да облагородим гробищния парк. Не давам празни обещания“, заяви пред препълненото читалище Десислав Йорданов.

По искане на местните хора в селото ще бъдат поставени указателни табели на мястото, където е открито Хотнишкото златно съкровище, ангажира се Даниел Панов. По негова инициатива ще се проведе среща с ръководството на енерго дружеството, за да се обсъдят възможните решения на проблемите с електроснабдяването на Хотница. Има предвидено финансиране от водоснабдителното дружество за ремонти по водопроводната мрежа в Хотница. Даниел Панов пое ангажимент и за разговори с Пътната агенция в централната част на Хотница да бъдат поставени изпъкнали неравности, които да обезопасят тежкотоварния трафик, който минава от там в посока Павликени. Не залагайте на опитните зайци, запътили се към местната власт, изберете опита и компетентността, заявиха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ. Хотница си има трима общински съветници от ГЕРБ – стоматологът д-р Даниела Андреева, дизайнерът и преподавател по богословие Атанас Парушев и финансистът Жельо Желев.

< Назад